Finlayson tuo valoa kansalle


Finlayson tuo ensi syksynä markkinoille lamputtoman lampun.
Kansanlamppu-niminen valaisin esiteltiin Maison & Objet –messuilla pariisissa.


Pehmeän Kansanlampun sisällä on valaiseva LED-kalvo, joka kestää jopa 
100 000 tuntia käyttöä. Kuumentumaton valaisin on monikäyttöinen ja toimii sisustus- ja tunnelmavalona myös paikoissa, joissa valaisimia ei ole aiemmin nähty. Kevyen lampun saa pakattua niin litteäksi, että sen voi sujauttaa kirjekuoreen ja tilata nettikaupasta suoraan postiluukkuun. Kansanlampussa yhdistyy moderni teknologia ja Finlaysonin tutut kuosit.

Kansanlampun ovat Finlaysonin kanssa yhteistyössä kehittäneet Aalto Yliopistosta valmistuneet Thomas Welander, Vertti Sarimaa ja Jaakko Nikkola, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja innovatiivisiin LED-valokalvoihin erikoistunut suomalainen Flexbright Oy. Kansanlamppu on ensimmäinen kuluttajille tehty tuote, jossa käytetään LEDFOIL-tekniikkaa.

– Messuvieraat olivat innoissaan siitä, että olemme kehittäneet jotain näin omaperäistä ja kekseliästä. Prototyyppi keräsi viikonlopun aikana valtavasti positiivisia kommentteja ja huomiota, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoi terveisinä Maison & Objet -messuilta.

Valmis tuote tulee kauppoihin syksyllä 2016 ja se on saatavissa useilla erilaisilla Finlaysonin kuoseilla. Kansanlampun hinta tulee olemaan noin 70–90 euroa. Tulevaisuudessa Finlayson aikoo vielä jatkaa Kansanlampun tuotekehitystä ja jalostaa sitä niin, että tuote toimii akun voimalla eikä tarvitse lainkaan virtajohtoa.

Jäämme odottamaan nähdäänkö Kansanlamppua myös Finlaysonin Tom of Finland -kuosilla.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää