Sienitäytteiset juustotaskut

Syksy täyttää metsät sienillä. Innokkaimmat voivat käydä poimimassa ne sieltä, muut löytävät tähän reseptiin sopivat raaka-aineet kaupasta. Quesadillat, eli juustotaskut, ovat täydellisiä siksi, että niistä pystyy taikomaan välipalaa vähän riippuen oman jääkaapin sisällöstä. Juustoksi kelpaa liki kaikki mikä sulaa ja täytteitä voi varioida loputtomasti, esim. pepperonilla, kanalla tjms. Paistoaika on kohtuullisen lyhyt, ja jokainen oppii sen viimeistään käräytettyään yhden lätyn pannulle. Tämä juustotaskuohje riittää kolmen hengen illanviettoon.

200 g sieniä (esim. kantarelli, suppilovahvero, herkkusieni)
1 sipuli
½ chili
1 porkkana
1 valkosipuli
80 g kovaa vuohenjuustoa raastettuna (mitä kaapista löytyy)
80 g cheddaria raastettuna
40 g rucolaa
1 pkt täysjyvävehnätortilla
Suolaa, mustapippuria

Raasta juustot ja sekoita ne samassa kulhossa pilkotun rucolan sekä puristetun valkosipulin kanssa.

Paista pilkotut sienet kuivalla pannulla noin 5 minuuttia niin, että ne menevät hieman kokoon. Lisää nokare voita pannulle ja lisää pilkottu sipuli sekä chili. Lisää porkkanaraaste pannulle, kun sipulit ovat pehmenneet. Mausta paistos suolalla ja mustapippurilla.

Aseta tortillalettu lautaselle ja ripottele pohjalle juustoseosta, seuraavaksi sienitäytettä ja lopuksi juustoseosta. Laita toinen tortillalettu täytteen päälle kanneksi. Nosta letut täytteineen kuumalle pannulle ja painele lastalla. Lettu palaa helposti pohjaan, joten voit työnnellä juustotaskua lastalla välillä. Kun pinta on sopivan ruskea ja juusto sulanut, keikauta tasku ympäri ja paista toisellekin puolelle nätti pinta.

Anna juustotaskun vetäytyä hetken ennen kuin leikkaat siitä sopivia annospaloja. Toimii hyvin lämpimänä ja jäähtyneenäkin.

Minna

Helsingissä asuva nainen, joka herää mielellään, kun tiedossa on hyvä brunssi. Valokuvaaminen ja kirjoittaminen on hänen lempikeinojaan tutustua ja vaikuttaa ympäristöönsä. Tällä naisella on aina uusi matka suunnitteilla.

Lue lisää