Tarzanin legenda


Ja taas viidakosta kajahtaa huuto ja liaanit saavat kyytiä


Moni meistä on aikoinaan nähnyt Tarzan elokuvia. Kuka piirrettynä Disney-tuotantona, kuka näyttelijän vaihtuessa Johnny Weismullerista Christopher Lambertiin, ja kaikki muut siltä väliltä. Nyt seuraa elokuvan uusin päivitys. Kysymys kuuluukin, onko tämä tarpeellinen ja jaksaako se kiinnostaa tätä sukupolvea?

Varmasti jaksaa. Entiset pikkupojat haluavat nähdä Tarzanin taas ja naisyleisöä kosiskelee kovinkin treenattu Alexander Skarsgårdin puolialaston kroppa. Tarina ei sinänsä ole kovinkaan kummoinen eikä kekseliäs. Siihen on ympätty kaikki jo aiemmissa elokuvissa nähdyt kliseet. On timantteja, orjuuttamista ja vallanhimoinen Kongon hallitsija, joka rakentaa suurarmeijaa vallatakseen koko Afrikan.

Mutta tarinan kerronta on hienoa ja monitasoista. Tarina etenee jouhevasti selittäen Tarzanin lapsuutta ja nuoruutta ja viidakossa varttumista, sekä nykyhetkeä, kun lordi Greystoke, eli itse Tarzan halutaan Englannista takaisin Afrikkaan pelastamaan hirmuhallitsijan aikeet. Ja tottakai mukana roikkuu myös Jane.

Näyttelijöistä Skarskåre on lihaksineen miellyttävää katseltavaa ja hyvin hän vetää vähäisin vuorosanoin roolinsakin. Ja vaikka Jane onkin naiseksi muuta kuin apua tarvitseva pimatsu, Margot Robbie ei siltikään saa rooliinsa puhtia. Toivottavasti suoritus paranee tulevan Suicide Squad -leffan Harley Quinn roolissa. Myös Samuel L. Jacson tekee pienen, mutta turhan roolin muutamana vitsin laukaisevana kumppanina. Perushuttua Jacksonin kaltaiselle näyttelijälle.

Christoph Waltz (007 Spectre) on tottunut näyttelemään pahista. Niinpä nytkin roolityöskentely on vakaata sillä saralla. Mutta leffan parhaat roolit ovatkin syntyneet ohjelmointitiimeissä. Viidakon koko eläinkirjo on vakuuttavaa, ja tuntuukin, että gorilloilla ja muilla pikselieläimillä on enemmän luonnetta, kuin ihmisnäyttelijöillä.

Maisemat ovat huikean kauniita, musiikki pauhaa juurikin niin kuin tällaisissa leffoissa kuuluukin. 3D toimii hyvin luomassa viidakon syvyysvaikutelmaa ja maalauksellisissa maisemakohtauksissa.

Viihdyttävä elokuva, jonka ihan mielellään katsoo tympääntymättä. Sopinee hieman pienemmillekin katsojille, koska elokuva on lähes veretön. Toki viidakon eläimet saattavat olla hieman liiankin todentuntuisia.  Ja se Tarzanin tunnettu huuto. Se ei ole ihan se sama, mihin meidät on totutettu. Se on päivitetty tähän päivään, se on parempi, ja se on häijympi.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää