3G.-6612.nef

Three Generations


Naisten päät sekaisin ja ajatukset solmussa, kun suvun nuorimmainen haluaakin olla poika


Tällaisia pieniä elokuvia on ilo käydä katsomassa. Vaikka ne eivät ole elämää suurempia, eivätkä ansaitse viittä tähteä, silti teatterista poistuu tyytyväisenä. Tämäkin pikkuleffa luottaa varmoihin näyttelijöihinsä.

SUVUN vanhin, Dolly (Susan Sarandon) asuu naisystävänsä (Linda Emond) kanssa New Yorkissa. Samassa taloudessa asuu myös hänen tyttärensä Maggie (Naomi Watts), ja tämän tytär Ray (Elle Fanning). Paitsi että tämä kuusitoistavuotias tyttö on jo neljä vuotiaasta asti tiennyt haluavansa olla poika.

Testoteronihoidot odottavat alkamistaan, mutta kun suostumukseen tarvitaan myös äidin allekirjoituksen lisäksi isän allekirjoitus. Isäukko vaan ei ole ollut kuvioissa vuosikausiin. Se on tietenkin pienoinen ongelma. Ja ongelmiahan siitä syntyy, kun tällainen naislauma lähtee asiaa selvittämään. Kukin omalla tyylillään. Lisäksi paljastuu myös muita luurankoja kaapeista.

Wattsista en ole koskaan näyttelijänä kummemmin pitänyt, enkä tätäkään roolisuoritusta pidä mitenkään erikoisena. Sarandon on aina laadun tae, eikä nytkään tarvitse pettyä. Hieman tuntemattomampi Emond nousee hyvällä roolityöskentelyllään hienosti muiden naisten rinnalle.

Elokuvan kiistaton tähti on Elle Fanning, jota kehuinkin jo The Neon Demon leffa-arviossani. Tämä 19-vuotias mallimittainen kaunotar onnistuu vakuuttavasti esittämään lyhyttukkaista skeittijätkää. Samalla antaen rooliinsa kaiken sen tuskan, mikä aiheutuu, kun hoidon aloitus vaan tuntuu viivästyvän koko ajan.

Näppärä pienimuotoinen elokuva, jossa on tunnetta ja vahvoja naisnäyttelijöitä. Lisäksi mukana ripaus huumoriakin. Suosittelen.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää