Jordan Calloway, Tom Segura, and Elizabeth Lail star in COUNTDOWN

Countdown

3.5/5

KUVA: Courtesy of STXfilms

Jos tietäisit millon kuolo sinut korjaa…

Leffa tuntui alkuminuuteilla siltä, että nyt saadaan taas sellaista teinikauhupuuroa, ettei kiinnosta tippaakaan. Onneksi kliseisen teinibile, ja ”hei ladataan kaikki tämä appi” alun jälkeen elokuvasta muodostuu ihan kekseliäs ja pikkuinhottava kauhistelu.

Erinäiset ihmiset lataavat puhelimeensa apin nimeltä Countdown. Se kertoo minuutilleen, milloin kuolet. Onnekseen joku saa elinikää useita kymmeniä vuosia, joku pari päivää, joku vai hetken. 

Kuolemaa ei näemmä voi huijata, siitä kertoo jo viesti puhelimen ruudulla: ”olet tehnyt väärin vastoin hyväksymäsiä ehtoja, appia ladatessa.” 

Muutamia inhan järkyttäviä kuolemantapauksia tapahtuu, ja pääsankarittaramme Quinn (Elizabeth Lail) saa elinajakseen vain pari päivää. Yrittäessään poistaa appia, jota ei voi poistaa, hän tapaa Mattin (Jordan Calloway), jolla on muutama tunti vähemmän elinaikaa. 

Yhdessä alkaa taistelu aikaa ja modernisoitunutta demonia vastaan. Avuksi saadaan hieman rouheampi ja nykyaikaisempi pappi Father John (P.J. Byrne). 

Mukaan liitetään myös pikkusisko, joka myös on ladannut kuolettavan Countdownin ja muina #metoo-meiningeissä ahdisteleva lääkäri (Peter Facinelli, Twilight-elokuvat).

Kerrassaan mainio ja viihdyttävä pikku kauhistelu. Sattumalta katsoin juuri pari päivää sitten One Missed Call (2008) -elokuvan, joka on jenkkiversio Japanilaisesta Chakushin ari (2003) -elokuvasta. Countdown on selvästikin eräänlainen päivitetty versio tästä. Samalla se tuo myös mieleen Final Destination -sagan. 

Mutta näin se menee ideoita toistetaan, kierrätetään ja päivitetään.Countdown osaa säikytellä ja sopivasti myös pelottaa. Idea on hyvä. Loppua kohti arvattavuudessaan lässähtää, ja ihan loppu on kyllä todella piinaavan köyhä ja anti kekseliäs. Kyllä tälle silti jatkoa saa tehdä. Hyvä buugie ja säpsähtely.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää