Kotimainen uutuuskaksikko

Päätin tällä kertaa pariuttaa pari uutukaissarjakuvaa, Kevytmetalli 6 ja Kersantti Napalm erikoisagentin ABC, ja poikkeuksellisesti olla jakamatta tähtiä. Ei siinä, etteikö nämä lehdet olisi tähtiä ansainneet, mutta joskus näinkin. Loistavia lehdyköitä molemmat.

Käsikirjoittaja Vesa Vitikaisen mainio luomus, Kersantti Napalm on saanut oman reilun 30 sivun opuksensa. Vitikainen vastaa tarinoista, ja useamman lyhyen tarinan kuvitusta on ollut luomassa useampi Suomalainen sarjakuvapiirtäjä. Tarinat, jotka olisivat helpostikin voineet olla pidempiäkin lukuelämyksiä, ovat mainioita. Tapaamme Napalmin monta perivihulaista. Tohtori Aivo, Barracuda ja kapt.ltn Canada. Lisäksi esitellään Vitikaisen mielestäni ns vasta veto Suicide Squadille, eli Deathsquad ryhmä. Tarinat ovat sopivan synkkiä, mutta myös hirtehisen mustahuumorisia. Taide vaihtelee jokaisessa pätkässä mainiosti. Jälleen kerran ajattelen, että miten hienoa jälkeä Suomalaiset sarjakuvapiirtäjät saavat aikaiseksi. 

Lisänä lehdessä on myös hahmojen esittelyä, vihollistyyppiem taustaa, aivopähkinöitä, Kersantti Napalmin itsepuolustusvinkkejä. Kaiken kruunaa takakannesta löytyvä Kersantti Napalm paperinukke, jota valitettavasti en tietenkään raaskinut leikata irti. 

Upea paketti kokonaisuudessaan Napalmin ystävillle. Ja jos Napalm on tuntematon hahmo, tästä ABC opuksesta on helppo päästä Napalmin outoon ja mielikuvitukselliseen maailmaan.

Vuoden neljäs Kevyt metalli lehti on järjestysluvultaan kuudes. Josta juolahtikin juuri mieleeni, että pitääkin tarkistaa, onko sarjakuvahyllyssäni varmasti kaikki edelliset numerot. Aistin jollain lailla, että nämä Kevyt metalli lehdet ovat joskus ihan varmasti keräilyharvinaisuuksia. Tämä lehti taitaa itseasiassa olla sivumäärältään saman kokoinen kuin Kersantti Napalminkin numero. Äkkiseltään laskettuna 32 sivua kannesta kanteen. Siinä missä Napalm on kansia lukuunottamatta mustavalkoinen Kevyt metalli kylpee upeissa väreissä. 

Neljä pidempää tarinaa ja yksi yhden sivun pätkä, ovat mainiota viihdettä. 

Kevyt metallia toimittaa, kukapa muukaan kuin sopivan hullu Vesa Vitikainen. Laadullisesti tähänkin numeroon on valikoitunut pelkästään upeaa kamaa. Kaikki tarinat ovat hyviä itse ehkä lämpenin eniten numeron avaavalle Pysähdyksen taktiikka tarinalle. 

Tasokkaita sarjakuvataiteilijoita laadukkailla käsikirjoituksilla. 

Lisäksi lehden lopusta löytyy myös muutamia mielenkiintoisia kirja-arvosteluita. Jälleen kerran lehden lukee tarkasti kannesta kanteen suurella uteliaisuudella ja mielenkiinnolla. 

Onneksi tällaista julkaistaan! Ja suosittelen esimerkiksi tilaamaan ko lehden, että varmasti saat haltuusi jokaisen numeron.

Eli huippuosaamista taas suomalaisen sarjakuvan saralta kahden mainion lehden verran! 

Lämmin suositus!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää