One-Punch Man 01

3.5/5

Tarina: One
Taide: Yusuke Murata
Suomennos: Kim Sariola
Punainen jättiläinen

Yhdellä iskulla tyrmäävän sankarin tarina alkaa

Päähenkilömme Saitamalla on ongelma. Vaikka vain yksi isku häneltä, riittää tuhoamaan kenet tahansa vastuksen, hänellä on tylsää. Löytyisikö jostain vastustaja, kunnon vihollinen, josta olisi hänelle oikeasti vastusta? Hän on jopa kaljuuntunut jatkuvan harjoittelun tuloksena.

Hän kohtaa maapallon jatkuvasta saastuttamisesta muodostuneen Rokotemiehen, jonka tyrmää yhdellä iskulla.  

”Samperi vieköön! Voitin taas yhdellä lyönnillä!”

Seuraava vastustaja Rapulante, joka on mutaatioitunut liioista taskurapujen syömisestä, saa myös köniinsä. Samoin lääkkeillä luotu jättihirviö ”Voittamaton mies”. Myös maan alta möngertää esiin olentoja, jotka haluavat valloittaa maanpinnan. Nekin Saitama päihittää.

Kun Hyttystyttö, joka käskyttää jättimäisiä hyttyslaumoja imemään ihmisiä ja eläimiä kuiviin, kohtaa vastustajan, Genosin, Saitama saa tästä koulutettavan. Genos, joka on oikeuden puolesta taisteleva yksinäinen kyborgi, haluaa oppia uusia asioita Saitamalta. Saitama ottaa Genosin suojatikseen hiukan vastustellen. Yhdessä he kuitenkin kohtaavat mitä oudompia vastustajia, joita ovat mm. Viikatesirkka, Myyrä, Lohikäärme ja Leijona. Kirjan lopussa on myös bonustarina, jossa vihollisena on säästökinkku.

Alunperin One-Punch Man julkaistiin nettisarjakuvana, mutta saanut nyt pokkarimuodon myös suomennettuna. Tarina periaatteessa toistaa itseään taistelusta toiseen. Mutta todella outo huumori siivittää sankareidemme seikkailuja. Silmämunia ja suolia lentää, mutta pilkettä riittää silmäkulmissa. Yusuke Muratan mangataide on hyvin perinteistä perusmangaa, mutta sitä on ilo katsella. Ei tämä ihan suosikikseni yllä, mutta mielenkiinnolla odotan jatkoa. Osia on yhteensä 20 kpl.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää

1 Comment

Comments are closed.