The New Mutants

3.5/5

KUVA: © 2020 TWENTIETH CENTURY STUDIOS

Uudet mutantit löytävät kykynsä salaisessa tutkimuslaitoksessa

Tätä leffaa on väännetty ja odotettu, kuin Iisakin kirkkoa.. Alunperin pätkän piti olla ensi-illassa jo parisen vuotta sitten. Käsittääkseni tuotantoyhtiön ja käsikirjoittaja ohjaaja Josh Boonen näkemykset leffan kokonaiskuvasta erosivat sen verran reippaasti, että uusinta kuvauksia ja leikkauspöytää käytettiin reippaalla otteella.

Mutta tässä se nyt vihdoin on. Ja yleensä tällaisissa venyneissä projekteissa lopputulos on surullista katsottavaa. Pelko pyllyssä lähdin leffateatterin pimentoon, mutta lopputulos yllätti. On tämä ainakin parempi kuin suuri pettymys Dark Phoenix.

Dani Moonstar herää isänsä menettäneenä oudosta tutkimuslaitoksesta jota tuntuu yksin vetävän Dr Reyes (Alice Braga). Laitoksessa on myös neljä muuta nuorta, Rahne Sinclair (Maisie Williams), Roberto da Costa, Illyana Rasputin (Kolossin pikkusisko) ja Sam Guthrie. Tästä joukosta Marvelin sarjakuvamaailmassa muodostuu ihka ensimmäinen ”Uudet mutantit” joukkio. Ikään kuin X-Menien nuorempi versio.

Pian laitoksessa alkaa tapahtua outoja asioita, ja pelottavat hahmot käyvät nuorten kimppuun. Yksissä tuumin nuorten omat mutanttivoimat auttavat heitä pääsemään pälkähästä, ja vapautumaan laitoksesta kohti ulkomaailmaa. Leffan käsikirjoitus ei oikein tiedä, että tehdäänkö tässä mutanttiseikkailua vai kauhuelokuvaa fantasia mausteilla. Seikkailuksi leffa on hidastempoinen ja turhan synkkä. Mutta kauhupätkäksi taas liian lässy. Mutta ihme kyllä tämä toimii.

Henkilöhahmoja jaksetaan alustaa sopivasti, ja jokaiselle kehittyy jonkinlainen persoona, jota katsojakin jaksaa ihan mielenkiinnolla seurata, hieman kliseiseen loppuun asti.Itse olen aina Uusista mutanteista tykännyt. En välttämättä ehkä ihan tällaista seikkailua heiltä olisi ensimmäiseksi odottanut. Ja harmi vaan, että tämä miltei jäänee heidän viimeisekseen. Seuraavaksi kun kuitenkin ollaan tuomassa mutanttifaneille jo Generation X .elokuvaa. Ei sitä perus-Marvelia, mihin olemme tottuneet. Synkkyys pukee tätä leffaa. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää