Godzilla

Nyt on hommat isolla.

Godzilla (Warner Bros. Entertaiment INC. & Legendary Pictures Prodcutions LLC)

TÄYTYY myöntää, ettei ole leffateatterissa tärissyt ja jytissyt yhtä mukavasti sitten ensimmäisen Jurassic parkin.

Uusin, jo suurinpiirtein kolmaskymmenes Godzilla-filmatisointi on viihdettä isolla veellä. Toisaalta hyvä katastrofielokuva ja toisaalta hieno isojen örkkien kamppailuleffa.

Siinä, missä viimevuotinen ”iso taistelee isoa vastaan” -leffa Pacific Rim meni metsään ja pahasti (siis olematon juoni ja todella huonot näyttelijät) nämä perusvirheet tulevat nyt korjatuiksi.

Onhan se myönnettävä, että tarina on aika höttöistä hömppää, mutta todella hyvää sellaista.

Periaatteessa juoni on ihan sama kuin The Day After Tomorrow -leffassa, eli tyyppi kulkee puolen valtakunnan läpi perheensä luokse. Ympärillä katastofit seuraavat toisiansa ja pari –  itseasiassa kolme – isoa hirviötä hämmentää soppaa. Ei juonesta tarvitse tuon enempää tietää.

Leffaan on ripoteltu muutamia hienoja twistejä. Niistä ei oikeastaan voi kertoa etukäteen, ettei mene spoilaamisen puolelle. Osa niistä on hieman surullisia, osa pistää naurahtamaan ja osa aiheuttaa WAU-efektin.

Juoni etenee sopivan hitaasti ja hirviöitä näytetään alkupuolella hyvin säästeliäästi. Ja sitten kun alkaa rytistä, rytiseekin oikein olan takaa. Siinä ovat pilvenpiirtäjät kuin lego-palikoita, kun melkein Helsingin kokoinen Godzilla ottaa mittelöä vastustajistaan.

Kyllä on muutama tietokone pikseleitä pyöritellyt tätä tehtäessä. Kaikki näyttää hyvin vakuuttavalta ja laadukkaalta.

Ääniefektit ovat huikeat. Leffateatterin lattia oikeasti tärisee. Mutta onneksi Finnkinon volumenvääntäjä oli hillinyt itsensä, sllä korvat eivät vuotaneet verta teatterista ulos tultaessa.

Kukaan näyttelijöistä ei yllä Oscar-luokan suoritukseen, mutta eipä se tällaisessa rymistelyssä ole tarpeenkaan.

3D toimi. Olisihan sitä voinut enemmänkin käyttää hyväkseen, mutta koska se ei myöskään millään tavalla häirinnyt, niin mikäs siinä. Toimii varmasti ihan yhtä hyvin myös 2D:nä katsottuna.

Oikein miellyttävä leffa. Mutta päätin kirjoittaa tämän arvion saman tien, koska tunnin päästä en edes muista koko leffaa. Hyvää, nautittavaa ja laadukasta kertakäyttöviihdettä.

Kuvat: © 2014 Warner Bros. Entertaiment INC. & Legendary Pictures Prodcutions LLC, videon lähde: Filmtrailer.com

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää