Guardians Of The Galaxy: Kosmiset kostajat

Räminää ja räiskettä avaruudessa ja maapallollakin

Vihdoin ja viimein he ovat täällä! Galaksin vartijat!
Ensimmäistä kertaa suomessa sarjakuvamuodossa. Iso käsi tästä huikeasta aarteesta Egmont kustannukselle.

Sarjakuvana nämä vartijat näkivät päivänvalon Marvelilla jo vuonna 1969, hyvinkin toisenlaisella kokoonpanolla. Nykyinen kokoonpano syntyi vuonna 2008 ja tämän albumillisen tarinat on koottu vuoden 2013 versiosta.
Viime vuonnahan saimme nauttia porukan erittäinkin hyvästä leffaversiosta.
Ja nyt vihdoin silmiemme iloksi sarjakuvaa ihan paksun opuksen muodossa.

ENSIMMÄISESSÄ TARINASSA (GOTG #0.1) saamme nähdä Tähtilordin taustatarinan. Miten ja miksi hänestä tuli ympäri galaksia rellestävän porukan johtaja.

Seuraavissa kolmessa numerossa (GOTG #1-3) pääsemme itse seikkailun makuun. Tähtilordin isä, Spartaxin planetaarisen järjestelmän kuningas, J’son punoo juoniaan maapalloa vastaan. Kun hän ei sitä saanut itselleen, hän laittaa sen tähtäimeen muita avaruusrotuja silmällä pitäen.

Ja kohtahan avaruuden ökkömönkiäiset hyökkäävätkin Lontooseen. Mutta onneksi Galaksin vartijat Rautamies seuranaan pelastavat tilanteen. Mutta tämä kaikkihan on vasta alkusoittoa juonitteluille. Tarina tulee vielä jatkumaan.

Kirjan viimeinen osa sisältää neljä lyhyempää tarinaa (GOTG: Tomorrows Avengers #1) joissa jokaisessa yksi ryhmän jäsen saa oman seikkailunsa.

MARVEL OSAA HIENOSTI sekoittaa eri porukoitaan. Niinkuin se, että Rautamies seikkailee Galaksin vartioiden kanssa, jopa ilman pukuaan. Näemme myös tuttuja rotuja, kuten Niljahirviöt, Shi’arin edustajia, sekä Krii rodun ylimmän tajunnan.

Lauseissa vilisee tuttuja hahmoja Feenixistä, Kapteeni Britannian, ja jopa lapsiporukka Voimajengi mainitaan. Bendis on vakiokirjoittaja Marvelilla, ja hänen tarina pitää otteessaan. Päätarinan kuvitus on kaikessa pikkutarkkuudessaan todella kaunista. Viimeiset neljä pätkää ovatkin sitten hieman kokeellisempia, mutta myös hienosti piirrettyjä. Sarjakuva on yllättävän väkivaltainen Marvelin mittapuissa, mutta eipä tämä mitään lasten kamaa olekaan. Mutta mukana on myös ronskia huumoria.

Tätä me tahdomme lisää. Ja seuraavaa leffaakin odotellaan jo innolla.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää