Vihreä lyhty 2: Mustan käden kosto

vihrealyhty2Taas liihotellaan pitkin avaruutta vihreän valon kajastaessa

Toinen kirjallinen Vihreän lyhdyn seikkailuja jatkuu suoraan ensimmäisen kirjan tarinoista.

Näemmä Sinestrosta on nyt tehty Hal Jordanille pakollinen pari. Parivaljakon on siedettävä toisiaan vaikka ovatkin edelleen vihamiehiä. Vain yhteisvoimin universumi on jälleen ehkä jopa mahdollista pelastaa.

Kakkoskirja sisältää seitsemän jenkkinumeroa, joista viimeinen on vuoden 2012 annual.

OSASTA TARINOIDEN KUVITUKSESTA vastaa tiimiin liittynyt piirtäjäkonkari Van Sciver, jo ka pehmeämpi kynänjälki sopii hyvin Mustan Käden tarinoihin.

Neljä ekaa numeroa vievät vastentahtoiset sankarimme Indigoheimon planeetalle jossa taistellaan, aivopestään ja vahingossa myös henkiin herätetään mustan lyhdyn hallitsija Musta käsi.

Tarina on kuvitukseltaan ja juoneltaan ihan kelvollinen.

LOPPUOSA KIRJASTA ONKIN sitten vähän zombiemaisempaa menoa, nimittäin henkiin herätetty Musta käsi hallitsee Nekronia, kykyä herättää kuolleet eloon. Hänen päämääränsä on tappaa kaikki ihmiset maapallolta yksitellen ja sen jälkeen hallita suurta kuolleiden armeijaa.

Tämähän ei Vihreille lyhdyille käy, eli kimppuun vain.

TARINOIDEN SIVUJUONENA KÄYNNISTELLÄÄN myös ilmeisestikin seuraavaksi alkavaa tarinaa, jossa Universumin vartijat, etsivät mahdollisuutta vapauttaa ihan ensimmäinen Lyhty, heidän omaksi orjakseen, ja näin päästä koko universumin valtiaiksi.

Eli aikamoista suuruudenhulluutta kaikissa tarinoissa. Varsinkin Mustan käden tarina iski minuun synkkyydellään. Hyvä jatko-osa hyvien seikkailujen parissa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää