Mission Impossible: Rogue Nation

Elokuva, joka antaa mitä traileri lupaa: toimintaa, toimintaa ja toimintaa – huumorilla höystettynä.

Mission Impossible Rogue Nation on hyvä jatko-osa. Siinä missä edellinen Mission Impossible, niin siis se jossa Samuli Edelmankin esiintyi, oli aikamoista höttöä. Nyt kuitenkin tuntuu, että tätä elokuvaa tehdessä hataraa Mission Impossible -brändirakennelmaa oltaisiin purettu ja palattu takaisin juurille. Selvästi aiempaa syvemmissä vesissä uiva elokuva lainaa tuplanollaseiskamaista meininkiä tyylikkäästi ja kasvojaan menettämättä. Tumma ja ajankohtaisista kiintymäkohdista ammentava elokuva kulkee hyvällä rytmillä eteenpäin luoden niin draamaa kuin komediaakin toiminnan täyttämälle valkokokankaalle.

Cruise palaa Huntin saappaisiin

Toimintaelokuvasarjan viidennessä osassa Tom Cruise palaa Ethan Huntin rooliin ja ottaa jälleen vastaan vaarallisen tehtävän. Lakkautusuhan alla olevaa IMFää hiilostetaan nyt monesta suunnasta ja maailmaa maailmaa uhkaa Syndikaatti, huippukoulutettu ryhmä entisiä agentteja, jotka ovat hylänneet kotimaansa ja ajavat omia etujaan.

Syndikaatin on pitkään huhuttu olevan vain vakoojien keskuudessa liikkuva myytti ja varsinkin CIA uskoo, että Syndikaatti on huhu, jolla IMF perustelee olemassaolonsa. Varsinkin CIA-johtaja, Alec Baldwinin esittämä Alan Hunley uskoo Syndikaatin olevan lähinnä Huntin mielikuvituksen tuotetta.

Varsinainen kissa-hiiri-leikki alkaa, kun Ethan Hunt pakenee puoleksi vuodeksi maan alle karkoittaakseen kannoiltaan hänen päätään vadille vaativat tahot. Ja vaikka oman agenttiryhmän kohtalo on vaakalaudalla, Ethan ei voi kääntää selkäänsä, kun pelissä ovat korkeimmat mahdolliset panokset.

Matka vie vakoojajoukkoa maasta ja takaa-ajosta toiseen. Cruisen rinnalla Huntin agenttitovereina nähdään jälleen Jeremy Renner, Simon Pegg ja Ving Rhames. Uusina kasvoina mukaan toimintaan liittyvät ruotsalainen Rebecca Ferguson ja Sean Harris aiemmin mainitun Baldwinin ohella. Koko joukon kemiat toimivat ja casting onkin erittäin onnistunut.

2h 11 min: 100 % viihdettä


Mission Impossible: Rogue Nation on nautittavaa viihdettä alusta loppuun saakka. Huikean omaperäinen elokuva ei ole, mutta laadukkaasti tuotettu, uskottavilla näyttelijöillä ja hyvin soljuvalla käsikikirjoituksella (hienoja takaa-ajokohtauksia, räjähdyksiä ja kynsien-pureskelua-aiheuttavaa-jännitystä pursuvia kohtauksia unohtamatta) raina on vaivaton nautinto katsoa ja se voisi kestää toistamiseenkin katsomisen.

Epilogi: 1996-2015

Elokuvan juurille palaamisesta vihjailee ehkäpä myös trailerin biisivalinta Fugeesin The Score -albumilta oleva biisi Ready or Not. Vuonna 1996 julkaistu albumi on samaa vuosikertaa kuin ensimmäinen Mission Impossible -elokuva.

Samanaikaisesti myös Ready or Not -kappaleen laulaja, Lauryn Hill tekee paluutaan omalla albumillaan lähes 15 vuoden hiljaiselon jälkeen. Ms. Lauryn Hill löytyy paikalta Netflixin laulajalegenda Nina Simonen elämää käsittelevän dokumentin, What Happened Miss Simone?:n soundtrackin tuottajan paikalta. Lisäksi hän esittää itse platan kuusi biisiä.

Omaa elämäänsä voi luoda ripauksen vauhdin ja vaaran tunnetta – ainakin, jos kuulokkeissasi kuuluu Spotify. Paramount Picturesin laatima yli 3,5 tuntia kestävä soittolista säestää MI-henkeen varmasti niin juoksulenkkiä kuin työpäivääkin.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää