Vihreä lyhty – Ensimmäinen osa: Sinestro

9788868739911

Harvemmin nähtyä vihertrikoota kokonaisen kirjallisen verran

Vihreä lyhty on varmaan yksi tunnetuimpia DC:n hahmoja rapakon takana. Suomessa olemme hänen seikkailujaan harvemmin nähneet suomennettuina, korkeintaan yhteisseikkailuissa.

Ja se Vihreä lyhty elokuva kannattaa jättää ihan omaan arvoonsa…

Käsikirjoittaja Johnsilla riittä puuhaa. Aiemmin olemme saaneet hänen hienoa sarjakuvakirjoitelmaansa nauttia esimerkiksi Oikeuden puolustajat -albumeissa. Nekin RW kustannuksen julkaisuja. Mutta kiireellisenä hänet pitää edelleen pyörivien Arrow- ja The Flash -tv-sarjojen käsikirjoittaminen, sekä kohta uutuutena alkavan Supergirl-sarjan parissa työskentely.

Eipä Mahnkekaan ehdi paljon kesälomiansa viettää. Työt DC:llä pitävät herran kiireisenä. Ja onhan hän tunnettu myös Dark Horsen: Aliens, Stronghold -minisarjan kuvituksesta.

Avaruudessa tai maapallolla kajahtaa voimahuuto: ”Oli kirkkain päivä, tai pimein yö…”, ja Vihreä lyhty on jälleen valmis pelastamaan koko maailmankaikkeuden. Vihreän sormuksen voima antaa Hal Jordanille voiman luoda mitä tahansa, mitä hänen mielikuvituksensa tuottaa, avukseen taistella mitä oudoimpia asioita vastaan.

Tällä kertaa kuusi jenkkiläistä numeroa sisältävä albumi on kuitenkin Jordanin opettajan ja nykyään universuminpetturin ja Vihreän lyhdyn pahimman vihollisen Sinestron yhteisseikkailu.

Jordanin voimat on viety, mutta Sinestro antaa hänelle osan voimistaan, vapauttaakseen kotimaailmansa itse luomistaan sotajoukoista. Ja kuten aina, mukaan on lisätty hieman rakkaussoppaa Halin ikiaikaisen lemmentietyn Carolin kanssa.

Ensimmäiset viisi osaa ovat itseasiassa kokonainen tarina. Kaunista kuvitusta, paljon ruutuihin ahdetulla kamalla. Ja tarinakin on hyvä. Onko Sinestro oikeasti hyvällä asialla vai ei? Kuudennessa tarinassa kuvittajana vierailee kaunista vesivärimäistä jälkeä piirtävä Mike Choi, ja tämä tarina viekin meidät jatkossa kenties Vihreän lyhdyn ja Sinestron uusiin yhteisseikkailuihin? Toivottavasti näin tulee käymään, ja saamme seurata tämän toisistaankin mittaa ottavan parivaljakon yhteistiimellystä.

Jälleen kerran hyvin valittu kokonaisuus, ja vieläpä näin harvinaista herkkua.

Kirjoittaja: Geoff Johns
Kuvittaja: Doug Mahnke
Suomennos: Antti Koivumäki
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää