Voimat – osa 1: kultaiset pellot

Tarina ja kuvitus: Jouko Ruokosenmäki
Värit: Kari Sihvonen
Story House Egmont

Supersankareiksi vanhemmalla iällä?

Täytyy sanoa, että Ruokosenmäki avaa trilogiansa koukuttavasti. Harvemmin tarjoillaan suomalaista supersankari tarinaa, ja vieläpä iäkkäämpien ihmisten näkökulmasta. En ole aiemmin törmännyt Jouko Ruokosenmäen itse tekemään sarjakuvaan. Hänhän on kustannustoimittajana ja kääntäjänä hyvinkin tuttu nimi. Varsinkin tällaiselle vanhalle marvelistille, niin kuin meikäläinen. Siksi olikin mielenenkiintoista saada tämä albumi käsiin. Kiitos Egmont!

Tarina on kyllä mielenkiintoinen. Aikoja sitten kuusi nuorta sai riparilla oudot voimat. Tuli, sähkö, lentokyky, kyky hallita painovoimaa, eläimeksi muuntautuminen, ja mielellään tekoihin pakottaminen.
Mutta koska he käyttivät voimiaan väärin, nämä kyvyt otettiin heiltä pois, jonkin suuremman tietoisuuden toimesta. Nyt kun kaikki ovat jo noin viisikymppisiä, kyvyt palaavat heille yllättäen takaisin.
Aikuiset alkavat ottaa toisiinsa yhteyttä. Taustalla piilee myös sivujuonna koulukiusaamista ja luoononsuojelua. Ja pakko sanoa, että trilogian avaus jää melkoiseen clifthangeriin. Toivottavasti jatkoa seuraa piakkoin?!

Ruokosenmäen juonenkuljetus pitää tarinan mielenkiintoisena ja koukuttavana. Tämä ensimmäinen osa on vasta alustus. Taustatarina ja hahmot esitellään, mutta silti koko stooria viedään pikkuhiljaa eteenpäin. Taide on symppistä ja selkeää. Pidän isohko kokoisista ruuduntäytöistä. Ei liikaa pilipalielementtejä. Suoraviivaista ja selkeää.

Erityisesti tykkään Kari Sihvosen värimaailmasta. Se ei ole mitään neonsadetta ja supersankaritarinoissa tyypillistä värien räiskettä. Värit ovat harmaanlaisia ja hyvin luonnollisia. Sellaisia kuin on suomalaisten mielenmaisemakin. Jotenkin maanläheinen värimaailma sopii erinomaisesti tähän tarinaan.

Tämä on ehdottomasti tällaista aikuisten sarjakuvaa. Varttuneenpia supersankareita varttuneemmalle väelle. Suurella jännityksellä odotan, mihin suuntaan tarina lähtee lukijaansa kuljettamaan.

Kerrassaan mainio teos.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää