11296394 – GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE

Ghostbusters: Frozen Empire

Arvio

Phoebe (Mckenna Grace), Podcast (Logan Kim), Ray (Dan Aykroyd) and Dr. Hubert Wartzki (Patton Oswalt) in Columbia Pictures GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE.© 2023 CTMG, Inc. All Rights Reserved.

Järjettömän kuraisa jatko-osa

En ole taas hetkeen nähnyt kyllä näin huonoa elokuvaa. Tässä ei oikeastaan oikein mikään toimi. Ohjaus ja käsikirjoitus ovat kyllä nyt hyvinkin syvältä sieltä minne aurinko ei paista. Edellinen Ghostbusters -leffa Afterlife oli vielä ihan ok viritelmä, mutta nyt kyllä ollaan todella syöksykierteessä ja rahastuksen maussa kiinni.

LEFFAN IDEA on se, että aikoinaan mystiseen palloon on vangittu iso paha jääkummitus. Epäuskottavassa kummitustutkimuskeskuksessa on vangittuna erilaisia kummituksia, joiden avulla iso paha jäähirviö haluaa tuoda maailmaan uuden jääkauden ja hallita ihmiskuntaa. 

Edellisen osan uusioperhe jatkaa alkuperäisten ghostbustersien työtä ja vasta elokuvan lopussa sitten taistellaan tätä isoa pahaa vastaan. Sitä ennen valkokankaalle vyörytetään liuta ihan turhia hahmoja sekä otetaan ne vanhat sedätkin myös ihan turhina hahmoina sinne juonen sekaan pyörimään. 

Käsikirjoituksessa ei ole mitään päätä eikä häntää. Juonikuvioita ja perheasioita heitellään ilmoille, mutta oikeastaan mihinkään ei tule minkäänlaista vastausta. Enemmänkin kysymyksiä. Ohjaus ja leikkaus ovat naurettavia. Minne osa hahmoista välillä katoaa ja miksi?

ELOKUVASSA ON myös hyvinkin outoja seksuaalisia virikkeitä. Sellaisia jotka yrittävät olla hieman hauskoja. Itse en tälleen vuonna 2024 päästäisi moista sontaa valkokankaalle läpi. Vähemmistöistä ei sinänsä puhuta suoraan, mutta silti sellaisiin selkeästi viitataan.

Elossa oleva alkuperäinen kolmikko (Murray, Aykroyd, Hudson) olisi pitänyt päästää eläkkeelle jo ajat sitten. Muut pääosan (hyvät sellaiset) menevät ihan hukkaan. Kumail Nanjianille on kirjoitettu muutama ihan hauska repliikki ja kohtaus. Ainoa valopilkku on Emily Alyn Lind. Hänen esittämässään Melody-aaveessa on sentään jotain imua. Ja hänhän on kuin nuori Geena Davis!

Surkea, ylipitkä ja turhauttava kokemus.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää