Suosikkipeli opettaa kansalaistaitoja

Pelisaaga Sims jälleen pinnalla, sillä Yle uutisoi vain pari päivää sitten, miten työelämäkonsultti sai työyhteisövalmentajan työpaikan osaksi Sims-osaamisella. Siinä missä pelaamisesta, siis muustakin kuin Simsistä, voi olla etua työnhaussa ja -teossa, on peleillä myös entistä merkityksellisemmät sisällöt. 

Viime syksynä julkaistu Sims Unelmasaari toi ympäristönäkökulmaa jo rannan puhdistamiseen ja vesistöjen suojeluun liittyvillä aktiviteeteilla ja uralla. Toisaalta viimeisin kamasetti oli Pikkukotikamaa, joka kannustaa Simin muuttamaan pienempään asuntoon. Suosikkipeli jatkaa kestävän kehityksen teemoja kesäkuussa julkaistavalla uudella lisäosalla.

Luvassa roskia ja revontulia

Kuvat: The Sims / EA GAMES

Kesäkuun 5. julkaistavassa uuden lisäosassa Sims Ekoelämää Simit pääsevät tutustumaan kestävään kehitykseen ja pelaaja saa muokata omasta pelimaailmastaan entistä ympäristöystävällisemmän. Lisäosa mahdollistaa muun muassa oman ruuan kasvattamisen.

Olemme innoissamme voidessamme antaa pelaajille mahdollisuuden elää Sims-maailmassa ekologisesti ja pelaamaan sitä muutosta, jonka haluavat nähdä. Hankkimalla omaan asuntoonsa virtaa aurinkosähköllä tai tekemällä huonekalunsa kierrätysmateriaaleista, pelaajat pääsevät pelaamaan Sims-elämäänsä täysin uusilla tavoilla

laajennuksen luoja George Pigula

Ilmastonmuutos tulee näkymään pelissä ennenäkemättömällä tavalla. Ympäristöstä piittaamaton Sim huomaa pian, miten roskat kertyvät pihalle, luonto vähenee ja ilmansaasteet nousevat. Ympäristön puolesta toimivat puolestaan saa nauttia kirkkaista vesistä ja jopa revontulista.

Pelaaminen parantaa mahdollisuuksia työelämässä

Pelaamisesta voi olla hyötyä oikeassakin elämässä, jossa on uskominen YLEn artikkeliin. Esimerkiksi ammuskelupelien, kuten GTA:n ja Halon on todettu voivan parantaa tilanhahmotuskykyä. Vastaavasti strategiapeleillä on artikkelin mukaan yhdysvaltalaistutkimuksessa vaikutus ongelmanratkaisukykyihin. Kotimaassa taas tutkitaan, onko in-game leadereillä taitoja, joita voi hyödyntää liiketalouden johtamiseen. 

– Älkääkä unohtako systeemiajattelua! Simsin ja Sim Cityn kaltaiset pelit opettavat nimittäin kirjoja paremmin sitä, kuinka kaikki valinnat liittyvät toisiinsa. Kun painat tuolta, se vaikuttaa tuolla, kertoi Aalto-yliopiston tutkijatohtori Annakaisa Kultima YLEn artikkelissa. 

Ja vaikka pelaaminen itsessään ei vaikuttaisikaan hakemasi tehtävän työllistymismahdollisuuksiin juurikin pelin sisällön kautta, niin peliharrastus voi olla erottautumiskeino. Peliharrastuksen harva listaa CV:seen, vaikka pelaaminen olisikin merkittävä osa vapaa-aikaa.  

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää