Kuva: EA

Sims 4 – Tallilla

Kuva: EA

Sims 4 -saagan viimeisin lisäosa ilahduttaa uusilla nelikavioisilla perheenjäsenillä. Kasvata, kouluta ja muodosta erityisiä siteitä mahtavien hevosten kanssa, jotka ovat muokattavia perheenjäseniä. Voit myös hoitaa suloisia minilampaita ja -vuohia tai ansaita elantosi myymällä itsetehtyä nektaria.

Uusi lisäosa kasvattaa pelikokemusta tuttuun tapaan uusilla toiminnallisuuksilla, hahmoilla, naapurustolla ja mukavalla määrällä uusia esineitä. Hevosethan tulivat tutuksi jo Sims 3:ssa, joten monien fanien toive olikin saada ne takaisin peliin. Paketin country-teemaisuus on mukavasti toteutettu, mutta samalla se tuo peliin maaseudullisia elementtejä, jotka täydentävät aiemmin julkaistua Sims Maalaiselämää -pakettia. Näen jo leppoisen maatilan, jossa lehmien ja kanojen lisäksi seikkailevat niin hevoset kuin minilampaat. 

Sims 4 on onnistunut teknisesti paremmin lisäosissa kuin aiemmat Sims-pelit. Itsellä on suhteellisen vanha pelikone, eivätkä lisäosat hidasta tai bugi niin pahasti kuin edellisten Sims-sukupolvien aikana. Lisäksi pelin uudet osat tuovat riittävästi uutta, pitäen kuitenkin perusidean samanlaisena. Pelaajana itse arvostan paljon uusia esineitä, joilla peliin saa konkreettisesti uutta fiilistä, mutta toisaalta pelikokemusta rikastavat uudet ansaitamallit. Hevostilan pitäminen onkin aika työlästä puuhaa, joten ansaita voi hevosia kasvattamalla ja myymällä sekä kouluttamalla ja erilaisiin kilpailuihin osallistumalla. Tallilla tuo myös mahdollisuuden valmistaa nektaria myyntiin, mutta sitä en ole päässyt vielä testaamaan.

Sims-hepat näkyvät perheenjäseninä, mutta niitä ei voi ohjata ihmisten tavoin. Sims voi kuitenkin nähdä kunkin hevosten tarpeet ja hoitaa niitä sen mukaan. Hepat tuntuvatkin melko helpoilta hoidettavilta, mutta sosiaalisuus ja hauskuus tuntuvat olevan monesti matalalla, vaikka hevosilla olisi riittävästi virikkeitä tarjolla. Tämä saattoi johtua myös hevosteni persoonallisuuksista – mene ja tiedä. 

Tallilla on erinomainen lisäosa kovimmille Sims-faneille, mutta välttämättä tämä ei kuitenkaan nouse yhtä merkittäväksi lisäosaksi Vuodenaikojen, Duunipäivän tai Yliopiston rinnalle. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, millaisia lisäosia on vielä tulossa ennen sarjan viidettä osaa. 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää