Get Even


Get Even yhdistää monenlaista pelaamista. First person shooter -ammuskelua, pientä puzzle ratkaisua, hiippailua ja piiloutumista ja jopa aikamoisia kauhuefektejäkin.


Pelitalo The Farm 51 on kehitellyt uusinta peliään jo pitkät pätkät. Sen julkaisupäivää on siirretty toistuvasti, mutta nyt peli on täällä vihdoin ja viimein nautittavaksemme.

Peli nojaa hienosti aidon tuntuiseen 3D-grafiikkaan ja first person -pelaamiseen. Tarinan alku ei ehkä kuulostaa siltä ihan omaperäisimmältä: mies herää autiosta mielisairaalasta muistinsa menettäneenä ja lähtee selvittämään mistä on kyse…

Hahmomme Cole Black on piinkova yksityisetsivä ja palkkamurhaaja. Nyt hän joutuu erilaisissa tapahtumapaikoissa ja käytävälabyrinteissä etsimään ja selvittämään omaa menneissyyttään pala palalta. The Saw elokuvista, Jigsaw hahmoa kopioinut pahis nimeltä Red, antaa kaiuttimen kautta ohjeita, kuinka edetä ja kuinka toimia. Erilaiset ratkaisut johtavat hyvinkin erilaisiin tapahtumajatkumoihin. Yleensä joku viaton kuolee.

Apunaan Mr Blackilla on kännykkä, joka muuntautuu monenlaiseksi. Sillä voi seurata jälkiä ultraviolettivalon avulla, se skannaa todistusaineistoa, toimii karttana ja jopa paljastaa eräänlaisia hologrammiseiniä. Myös yksityisetsivämme nurkan taakse ampuva periskooppipyssy on kätevä monissa kinkkisissä tilanteissa.

Matka omaan menneisyyteen ja mielenpohjukoihin voi alkaa

Grafiikka toimii upeasti. Se on hieman väritöntä ja pelkistettyäkin, mutta liikkuminen 3D maailmassa on jouhevaa. Ääninäyttelijät ovat loistavia. Varsinkin Redin tietokoneen läpi ajettu ääni on karmivan ahdistava. Myös musiikilla on suuri vaikutus pelissä, se nimittäin nostaa tempoaan, kun jotain jännittävää on tuloillaan.

Hieman peli menee välillä turhankin paljon kännykän kanssa räpeltämiseksi ja välillä luolia ja käytäviä kiertää turhankin pitkään, kun ei ole jotain pientä vinkkiä huomannut.

Peli on sopivan jännittävä ja kuitenkin suht helposti pelattava ja koukuttava, että kyllä tämän ainakin kerran läpi pelaa. Toisaalta sitten ajatus kakkoskierroksesta jo houkuttaa, kun lähtee miettimään, jos olisinkin sen kohdan pelannut toisella tavalla.

Kannatti tätä odottaa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää