Yoko Tsuno 24 – Saturnuksen kaksoset

Teksti ja kuvat: Roger Leloup
Suomentanut: Mirka Ulanto
Story House Egmont

Taattua seikkailua avaruudessa

Ihan äskettäin kirjoitin Yoko Tsunon edellisestä albumista. Ja nyt ihan uusi seikkailu, joka on alunperin julkaistu 2022, eli viime vuonna. Kyseessä siis periaatteessa melkeinpä uunituore Yoko Tsuno -seikkailu.

Tällä kertaa Yoko ystävineen (Vic, Pol, Khany ja muut) lennätetään aina saturnukseen saakka. Siellä nimittäin sijaitsee Vinealaisten tukikohta. Salaperäinen, jäätä sisältävä komeetta kätkee sisällensä salaisuuden. Komeetan pinnalta löytyy salaperäinen avaruusalus, jonka sisältä löytyy merkkejä elämästä. Ei tässä ole kyseessä mikään Alien-tarina, mutta monenlaista jännitystä ja kieroilua tästäkin tarinasta löytyy. Mitä, miksi ja ketkä ovat saturnuksen oudot kaksoset?

Roger Leloup pirtää yhtä kauniisti kuin aiemminkin. Nyt varsinkin suuret avaruus ja planeetta (saturnus ja jupiter) kuvat jäävät ihanan hivelevästi verkkokalvoille. Toki nyt, kun olin tuoreeltaan kirjoittanut Leloupin alkupään tuotannosta (yllä mainittu Vulcanuksen ahjo), niin selkeästi huomaa, että herran kynänjälki on vuosikymmenten aikana myös selkeästi pehmentynyt. Varsinkin ihmishahmoissa sen huomaa. Muuten kaikki tekniset vimpaimet ja häkkyrät ovat edelleen yhtä kauniin pikkutarkasti piirrettyjä.

Itse tarina on hyvinkin monisäikeinen, jopa hieman haastava lukijalleen. Mukana on paljon elementtejä aikaisemmista osista. Ja niitähän minulla ei täällä maaseudun rauhassa albumia lukiessani ollut saatavilla. Ja varsinkin kun Yoko Tsuno -albumeja on julkaistu hyvinkin epämääräisessä järjestyksessä täällä Suomessa, en kyllä suoraan sanottuna muistanut kaikkia aikasempia yksityiskohtia ja hahmoja ja tapahtumia.

Suosittelen ehdottomasti kertaamaan ainakin albumit Kifan pakolaiset ja Paholaisen palvelijatar.
Ehkä tarinallisesti uusimmissa albumeissa ollaan menty hieman vakavampaan suuntaan. Mutta kyllähän Yoko Tsunon seikkailuja on aina ilo lukea. Aina niistä löytyy myös sopivan pöljää huumoriakin.
Lisää seikkailuja odotellessa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää