Kersantti Napalm: Zombihurrikkaani iskee

Tarina: Vesa Vitikainen
Kuvitus: Juho Sihvonen
Musta Ritari Kustannus

Napalm ja kumppanit paiskivat töitä lomautettuinakin

Aina on ilo saada käsiinsä Kersantti Napalmin uusi seikkailu. Ja parastahan tässä oli se, että kyseisen numeron sain hyppysiini Tampere Kuplii 2024 sarjisfestareilta itseltään herra Vitikaiselta. Muutenkin päästiin hetkeksi rupattelemaan ja vaihtamaan kuulumisia viimeinkin kasvotusten.

Tällä kertaa PAF (Patriot American Force) joutuu lomauttamaan kaikki superagenttinsa, koska: ”maailmalla on niin rauhallista että emme pysty vaatimaan hallitukselta lisää rahaa.”

Joten Napalm ja muut agentit lähtevät yhdistyksen mökille palkattomalle vapaalle juomaan kaljaa ja pelaamaan korttia. Kohta hyviksillä on lomallakin vastassaan zombie-armeija. Pahikset Manson ja Teräsmyrsky eli Tuulipahis kiistelevät siitä, kumpi saa tappa Napalmin. Jälleen kerran saamme todeta, että kortinpeluusta on hyötyä. Loppu hyvin kaikki hyvin.

Mukana lehdessä on hieman extraa, kuten hauskasti kirjoitettu hahmoesittely. Mutta kuten aina näissä Napalm lehdyköissä, se alun Palstan-Pitäjän -palsta, on jälleen kerran sanallista ilotulitetta. Lukekaa ja ihmetelkää. 

Vitikainen nyt on jo useamman kerran todistanut olevansa hyvän ja huononkin huumorin miehiä näissä tarinoissaan. Tämäkään tarina ei todellakaan poikkea onneksi hyväksi valitusta tyylistä, tarina on hauska ja juurikin sopivalla tavalla pöljä.

Juho Sihvosen mustavalkokuvitus on tyyliin sopivaa, kivan suurpiirteistä vahvaa tussia. Turhia yksityiskohtia ei kuviin ole ängetty, ja se luokin kivasti soljuvan sarjakuvan tunnelman. 

Hyvää ja makoisaa kotimaista sarjakuvaa. Tutustu myös muihin Kersantti Napalm -arvioihimme.

Ota haltuun YouTubesta Sarjismiehet Podcast. Tajuntaa räjäyttävää tietoa sarjakuvista ja naurunpyrskähdyksiä luvassa. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää