Nell Tiger Free as Margaret in 20th Century Studios’ THE FIRST OMEN. Photo courtesy of 20th Century Studios. © 2024 20th Century Studios. All Rights Reserved.

The First Omen

Arvio

Kuva: WALT DISNEY STUDIOS MOTION PICTURES FINLAND

Esiosa kunnioittaa alkuperäistä elokuvaa upeasti

Vuonna 1976 valkokankaille saapui uusi kauhuelokuva The Omen, Ennustus. Näin saatiin maailmaan uusi pahuus. Piru pikkupojan hahmossa, Damien. Onnistuneet jatko-osat Kirous (1978) ja 7 tikaria (1981) jatkoivat hienosti tarinaa. Muista virityksistä ei sitten kannatakaan puhua. 

Mutta tämä esiosa kertoo tarinan alun, ja päättyykin vuoteen 1976, kun Damien syntyy. Toki antaa lopussa myös kivan uuden twistin. Nuori nunnakokelas Margaret (Nell Tiger Free) saapuu jenkeistä Roomaan orpokotiin, jota nunnat pyörittävät. Nunnalupaus on vielä edessä, joten samalla voi maistella hetken kohta taakse jätettävää elämää. 

Pian kuitenkin Margaret saa havaita, että katolilaisessa kirkossa ei kaikki ole ihan kohdillaan. On pappeja ja nunnia salaisuuksien kanssa. Ja orpokodissakin tehtaillaan joitain outoja synnytystalkoita. Juonesta ei tässä sen enempää. 

Pidän siitä, että elokuva on hidastempoinen ”vanhanajan kauhuleffa” ilman mitään jump scary kohtauksia. Toki muutamia muita ällöttävyyksiä löytyy. Esimerkiksi elokuvan naiseuteen liittyvä kehokauhukohtaus sai ainakin minut älähtämään ääneen leffateatterin pimeydessä. Ajankuvana 70-luku on tehty upeasti. 

Nell Tiger Free On minulle tuntematon, koska en ole katsonut Game of Thrones -sarjaa. Hän vetää pääroolin hienosti kaikessa viattomuudessaan. Elokuva on muutenkin täynnä suht tuntemattomia, mutta hyviä näyttelijöitä. Sonia Bragalla on upea rooli sisarena. 

Sellaista kivaa hidasta kauhua, jossa tarinaa maltetaan kertoa hyvällä intesiteetillä.

Taidanpa kaivaa katseluun heti tämän kirjoituksen jälkeen alkuperäisen trilogian. 

Nautinnollinen leffa.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää