Scream VI

Kuva: SF Studios

Veitsi viuhuu ja ruumiita kasaantuu New Yorkissa

Olisihan se pitänyt arvata, ettei edellinen Scream-leffa sitten kuitenkaan jäänyt viimeiseksi leffasarjan elokuvaksi, vaikka niin vähän epäilinkin.

Itseasiassa väittäisin, että tämä uusi, kuudes osa vain odotteli tuotannon lähtökuopissaan box office -tuloja. Tuotanto varmasti pyöräytettiin käyntiin välittömästi. Nimittäin aika lailla tasan vuosi on kulunut edellisestä kerrasta, kun Ghostface lahtasi teinejä (ja muitakin) valkokankaalla.

Nyt alkaa alkuperäisten osien tähtöset olla jo vähissä. Suurin osa on jo lahdattu. David Arguette suolistettiin edellisessä osassa. Neve Cambell ei ole tässä enää mukana. Skeet Ulrich on taas ujutettu mukaan. Ja kaivetaan vielä Scream nelosesta mukaan Kirby Reed (Hayden Panettiere). Ja toki edellisen Screamin teurastuksesta selvinneet neljä näyttelijää, mukaan lukien Wednesday-sarjan Jenna Ortega. Ja tietenkin Courteney Cox uutisankkuri Gale Weathersina.

Ja hyvältähän tämäkin slasher pätkä maistuu ja näyttää. Eloonjääneet ovat nyt New Yorkissa opiskelemassa, ja iso sisko Sam (Melissa Barrera) valvoo susiemon lailla Ortegan näyttelemää Tara pikkusiskoa.

Pian New Yorkin kadut ja viemärit täyttää kuitenkin veri, koska Ghostface on myöskin jättänyt Woodsboron pikkukaupungin tomut taaksensa ja jahtaa nyt eloonjäänytää nelikkoa, ja muita heidän ympärillään olevia uusia uhreja.

Pidän taas leffan loput kujeilut omana salaisuutenani. Menkää katsomaan. Leffa on ihan yhtä hyvä kuin edellinenkin onnistunut jatko. Ehkä jopa ihan himpun verran parempi, ja nousee melkein paremmuudessaan sinne alkuperäisen Screamin hujakoille.

Kaava on täysin tuttu. Ensin kinky alkuverryttely. Sen jälkeen kerrataan taas kerran uudistuneet kauhuleffan säännöt. Puhelin pirisee ja siihen ei kannattaisi vastata. Sitten kaikki epäilevät kaikkia, ja lopulta paljastuu onko tappajia yksi vai useampi.

Mukaan on ahdettu enemmän verta ja splätteriä. Huumoria on lisätty ämpäri tolkulla. Scream-sarja osaa todellakin nauraa itselleen ja edellisille osilleen. Ghostface on hieman pelottavampi ja suorasukaisemman hyökkäävä, kuin aikaisemmin. Ja onpa jopa maski saanut pintaansa hieman ajan patinaa.

Kaikki aiemmat leffat on otettu näppärästi käsikirjoitukseen mukaan. Ja tällä kertaa taistellaan raivokkaasti oman henkikultansa puolesta.

Hyvä roolitus, nerokas ja uutta puhtia tuova käsikirjoitus, jouheva ohjaus ja mainio huumoriviritys koko leffan ajan.

Minä pidin kovasti. Loistavaa, ja hieman pelottavaakin kauhuilua. Jos yhtä hyviä jatko-osia on luvassa, niin minun puolestani saavat näitä tehtailla lisää vaikka joka vuosi. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää