Oikeuden puolustajat – Toinen osa: Vihollisen matka

Alkuvuodesta 2015 Suomessa aloitti uusi RW-kustannus, joka lupaa tuoda Suomen pienille markkinoille lisää sarjakuvaa. Hyvä näin. Jonkin verran julkaisuja onkin jo tullut: Sandman, Teräsmies, Batman ja nyt myös Justice Leaguen numerot 7-12 samoissa kansissa.

Käsikirjoittaja Johns on useilla alan palkinnoilla palkittu konkari. Hän on mm. ohjaillut Vihreän lyhdyn, Teräsmiehen ja Teinititaanien elämää. Muista medioista mainittakoon mm. TV:stä Robot Chickenin ja Smallvillen käsikirjoitukset.

Jim Lee on meille suomalaisille tuttu X-Men sarjakuvan sivuilta. Olihan hän piirtämässä vuoden 1991 ensimmäistä X-Men-lehteä, jonka käsikirjoitti legenda Chris Claremont. Tuo lehti on Guinnessin ennätyskirjan mukaan edelleenkin maailman myydyin sarjakuvalehti.

Jim Leen tyylikkään selkeä, mutta pikkutarkan piirrostyylin erottaa helposti.

Tässä opuksessa vierailee myös muitakin kuvittajia ja tussaajia, mutta pääasiassa kirja on Jim Leen juhlaa. Ja suosittelen pakkohankinnaksi hänen faneilleen.

OIKEASTAAN TÄMÄ kirja enemmänkin esittelee Oikeuden puolustajat ja heidän voimansa, jotka tässä kokoonpanossa ovat Teräsmies, Batman, Ihmenainen, Salama, Vesimies, Kyborgi ja tarinan lopussa ryhmän hylkäävä Vihreä lyhty.

Saamme seurata heidän keskinäistä kahinointiaan ja läheistensä elämää, ja jopa entisiä romansseja.

Sarjakuvakirjan ensimmäinen numero on toisaalta hieman turha prologi tulevalle tarinalle, ja toisaalta jopa toinenkin numero on hieman turha. Tarinassa seurataan kun Vihreä nuoli tavoittelee paikkaa Oikeuden puolustajien riveihin. He eivät kuitenkaan halua värvätä riveihinsä enää lisää väkeä, koska tuntuu, että tämänhetkisetkin liitokset ovat aika hauraalla pohjalla.

Kirjan viimeiset neljä numeroa ovatkin jo sitten oma itsenäinen tarinakokonaisuus, jossa joukkio joutuu kohtaamaan vaarallisen Graves nimisen vastustajan, joka on ottanut selvää koko porukan heikoista kohdista, ja häikäilemättömästi iskee juuri näihin kohtiin, tuoden esiin jokaisen rankimmat muistot ja kuolleet henkilöt.

Silmänruokaa riittää. Oli se sitten aukeaman kokoinen Ihmenainen tai Vihreä lyhty ottamassa kunnolla turpaansa.

Olisin pudottanut ehkä numerot 7 ja 8 kokonaan pois, koska ne eivät tähän teokseen tuo mitään tarpeellista lisää.

Mutta hienoa, että saamme täällä pohjolan perukoilla ihailla harvinaista DC:n Oikeuden puolustajat -joukkiota.

Vanha konkari Koivumäki on jälleen kerran tehnyt hyvää työtä suomennoksessaan.

Perushyvää sarjakuvaa.

Käsikirjoitus: Geoff Johns
Kuvitus: Jim Lee
Tussaus: Scott Williams
Suomennos: Antti Koivumäki
Kustantaja: RW-kustannus www.rwkustannus.fi

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää