Tsuro


Loistavan yksinkertainen peli isommallekin peliporukalle


 

Ainahan se on niin, että yksinkertaiset asiat yleensä ovat niitä parhaimpia. Niin tässäkin pelissä. Pelilauta, kolmekymmentä viisi pelilaattaa ja nappulat.

Säännöt ovat huikean yksinkertaiset ja ne oppii minuutissa. Ja harvoin peliä pystyynyhtäaikaisesti pelaamaan kahdeksan henkilöä. Tätä pystyy.

Pelaajilla on omanvärinen pelinappula, ja ideana on saada se pysymään laudalla. Omassa kädessä pelaajalla on aina, niin kauan kun pakkaa riittää, kolme korttia, jotka määräävät minne päin polkusi vie.

Omalla vuorollaan pelaaja asettaa polkulaatan oman nappulansa eteen ja siirtää nappulaansa polun viitoittamaan suuntaan. Myös muiden pelaajien polkuja pääsee sabotoimaan omalla vuorollaan, jos toinen pelaaja sattuu olemaan lähettyvillä.

Ennen pitkää muiden pelaajien, tai jopa omat huonosti suunnitellut reittivalinnat vievät porukkaa ulos laudalta ja lopulta laudalla pisimpään pysynyt pelaaja voittaa.

Peli on kuvitukseltaan kaunis ja koko paketti on kuin taideteos. Pelissä ei ollut suomenkielisiä ohjeita. Peliaika on sopiva. Ja tosiaan se kahdeksan hengen mahdollisuus pelata on iso plussa. Yksi parhaimpia pelejä, joka myös kestää useita pelikierroksia ja aikaa.

  • 2-8 pelaajaa
  • Ikäsuositus 8+
  • Peliaika noin 20min

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää