Mustanaamio-lehden vuosikerran 1973 Mustanaamio seikkailut


Taattua laatua perinteisestä sarjakuvasta tykkääville


”Kun Mustanaamio kysyy, silloin vastataan”

Mustanaamion Suomen perinteet ovat pitkältä. Alunperin ensimmäiset naamiosankarimme seikkailut nähtiin jo vuonna 1940. Sittemmin kultakausi hiipui ja parhaillaan jopa kaksi kertaa kuukaudessa ilmestyneen lehden säännöllinen ilmestyminen loppui vuonna 2010. Mutta sanomalehdissä voittokulku edelleen jatkuu, ja onneksi Egmont julkaisee näitä ihastuttavia kokoelmakirjoja.

”Mustanaamion ääni saa verenkin hyytymään”

Tähän melkein viisisataa sivuiseen möhkäleeseen on kerätty kaikki Suomessa vuonna 1973 ilmestyneet seikkailut. Omasta mielestäni nämä eivät missään nimessä ole sankarimme parasta antia niin  tarinoiltaan, kuin taiteeltakaan. Mutta silti aina yhtä viihdyttäviä lukea.

”Mustanaamio on kova koville”

Näissä tarinoissa on kaikki tutut kuviot kohdallaan. Löytyy Diana-vaimo, viidakon heimoja, timanttien salakuljettajia ja salaisia agentteja. Ja tottakai myös Mustiksen Hero-hevonen ja koiran virkaa toimittava susi Devil.

”Mustanaamiolla on kymmenen tiikerin voimat”

Lee Falkin luomaa hahmoa ovat aikojen saatossa piirtäneet kymmenet eri sarjakuvataiteilijat. Tässäkin opuksessa taiteen laatu heittelehtii laidasta laitaan. On hyvinkin yksinkertaista, jopa vanhahtavaa jälkeä, ja hyvinkin pikkutarkkaa piirräntää.

Ja itseäni huvitti kirjan alusta löytyvä pahoittelu: alkuperäisen painotyön laadusta sekä vierineiden vuosien vaikutuksesta johtuen tässä näköispainoksessa on joillakin sivuilla ajan patinaa. Toimitus pahoittelee painojälkeä, joka ei siis ole aivan optimaalinen.

”On tilanteita, jolloin Mustanaamio poistuu viidakosta, ja kulkee kaupungin kaduilla, kuin kuka tahansa meistä”

Hienoa klassista viihdettä perheen miehille, pojasta vaariin.

Toimittanut: Janne Suominen
Egmont kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää