The Escapists The Walking Dead


Pikselihässäkkä, joka retroilee hauskasti


Pelin kehittäjä on Team 17 on luonut kunnon retropläjäyksen. The Escapists The Walking Dead -tehtävänä on kuljettaa 8 bittisessä maailmassa The Walking Dead -sarjan päähenkilöä Rick Grimesia. Ylhäältä päin kuvattu pelimaailma on tuttua esimerkiksi ihan ensimmäisistä Final Fantasy -peleistä. Sarjakuvaan pohjautuva The Walking Dead on tuttu monille vain tv-sarjasta.

Kannattaa ottaa huomioon, että tämä peli seuraa hyvinkin orjallisesti alkuperäistä sarjakuvan tarinaa. Tosin sarjakuva ja tv-sarja kulkivatkin alussa hyvin rinta-rinnan, ennen kuin erkanivat eri poluille.

PELIN ALUSSA, kuten sarjakuvassa ja tv-sarjassakin, Rick herää tyhjästä sairaalasta ruumiiden ja verilöylyn ympäröimänä. Pitää siis selvittää, mitä oikein on meneillään ja mitä ihmettä on tapahtunut?

Sairaalajakso on oikeastaan vain epilogi koko tarinalle, ja se esitteleekin pelaamiseen tarvittavia kikkoja, kuten miten ovet aukeavat, mistä voi etsiä auttavia tarvikkeita, kuten reppuja ja laatikoita. Pelissä eteneminen on helppoa, sillä se neuvoo pienellä nuolella minne suunnatta.

Siinä vaiheessa kun ensimmäistä kertaa kohdataan lauma zombieita, tuleekin kiire ja pöksyt ruskeiksi. Zombiet ovat nimittäin hemmetin nopeita eli päätöksenteoissa saa olla näppäräsorminen.

Sairaalasta ulos päästyä saadaankin jo käsiin ensimmäinen ase ja opastetaan sen käytössä. Kannattaa myös muistaa, että lahdattujen elävien kuolleiden ruumiit kannattaa myös tarkistaa esimerkiksi mahdollisten lisäluotien varalta.

Seuraavassa jaksossa ollaan Hershel Greenen maatilalla. Siellä vastaan iskee arki ja rutiinit ja niistä selviäminen. Elämänhän on nimittäin jatkuttava. Välillä pelissä hieman pestään pyykkiä, toimitetaan postia oikeille tyypeille tai autellaan esimerkiksi keittiössä. Ajoittain maatilalle pääsee zombie, ja se on lahdattava. Myös eripuolille farmia sijoitetuista osasista rakennellaan aseita ja muita tarvekaluja.

Kun ollaan tarpeeksi valmiita, onkin aika lähteä aitauksen ulkopuolelle, jossa zombiet odottavat. Kohti latoa, jonne kuolleet on piilotettu…

PELI TOIMII ja ei toimi. Idea on hyvä ja seuraa tarkasti sarjakuvaa.

Ehkä miinuksena on kuitenkin se, että kaikenlainen tavaroiden keräily ja yhdistely on lopulta aika puuduttavaa ja tylsää. Samoin kuin arkirutiinien pyörittäminen. Ja sitten kun tapahtuu, tapahtuu paljon ja kaikkea ja nopeasti. Zombien lahtaaminen menee enemmänkin pakoon juoksemiseksi ja ympyrän pyörimiseksi.

Kaikki tarinan hahmot ovat mukana, mutta jäävät hieman löysiksi ja turhiksi ympärillä pyörijöiksi.

Grafiikka on juurikin sellaista mitä se 8 bittisenä kuuluukin olla. Musiikki ja äänet toimivat retroisasti. Kulkeminen on jouhevaa. Hieman pienenempi pelialue olisi riittänyt. Mutta toisaalta, tällaistahan se oli peleissä silloin parikymmentä vuotta sitten.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää