Broilerin maksaa salaattipedillä


Raikkaan makeahkot hedelmät ja kananmuna ovat oivallisia makupareja broilerin maksalle. 


Broilerin maksa on monille tuntematon herkku. Naudan tai possun maksaa merkittävästi miedompi tuote löytyy kauppojen pakastealtaasta. Broilerin maksa sopii mielestäni niin pastojen kuin patojen seuraan, mutta hienostunut maku pääsee oikeuksiinsa erityisesti salaateissa.

 • 400 g broilerin maksaa
 • (1 pkt pekonia)
 • 1 rkl voita
 • noin 100 g salaatteja oman maun mukaan, esimerkiksi rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä ja pinaattia
 • 100 g kirsikkatomaatteja
 • 1/3 kurkkua
 • 150–200 g tuoretta ananasta
 • 4 keitettyä kananmunaa

Kastike:

 • 1 rkl dijon-sinappia
 • 2 rkl balsamicoa
 • 1 rkl hunajaa
 • 5 rkl oliiviöljyä

Sulata broilerinmaksa pakkauksen ohjeen mukaan ja paista keskilämpöisellä pannulla voissa noin viisi minuuttia. Maksaa ei kannata päästää ylikypsäksi, jolloin se muuttuu kuivaksi ja mauttomaksi. Mikäli haluat lisätä salaattiin pekonikuutioita, niin paista ensin kuutioidut pekonipalat pannulla kypsäksi. Siirrä pekoni eri astiaan ja paista maksa pekonista pannulle jääneessä rasvassa. Lisää tarvittaessa voita tai öljyä.

Valmista kastike suoraan esimerkiksi tyhjän ja puhdistettuun dijon purkkiin. Lisää kaikki ainekset, väännä korkki kiinni ja ravista tasaiseksi.

Yhdistä salaattiainekset kulhoon. Salaatit, halkaistut kirsikkatomaatit ja kuutioidun kurkun voi sekoittaa keskenään. Lohkotut kananmunat ja maksan voi jättää salaattikulhon tai valmiin salaattiannoksen päälle kauniiksi kokonaisuudeksi. Halutessa voit käyttää ananaspaloja grillissä. Pirskottele päälle lopuksi dijon-kastike.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää