Samettinen punajuurisosekeitto


Talvisen sään vielä jatkuessa lohtua saa ihanan täyteläisestä, samettisesta punajuurikeitosta. Pehmeän koostumuksen juju on valmistustavassa. 


Ainesosat:
1 sipuli
25 g voita
400 g raakaa punajuurta
200 g porkkanaa
100 g perunaa
5 dl vettä
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
yrttejä maun mukaan (esim. rakuunaa)

Tarjoiluun:
Sinihomejuustoa

Kuullota sipuli voissa miedolla lämmöllä. Lisää sekaan punajuuri, porkkana ja peruna. Sekoittele 2–3 minuutin ajan, mutta älä ruskista. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja suola. Anna kasvisten poreilla kattilassa noin 10 minuutin ajan.

Nostele reikäkauhalla noin puolet vihanneksista blenderiin tai monitoimikoneeseen sekä tilkka keitinlientä. Soseuta tasaiseksi. Lisää vihannessose keiton sekaan ja jatka keittoa 10 minuuttia tai kunnes loput vihanneksista ovat kypsiä. Soseuta koko keitto blenderissä tai monitoimikoneessa. Mikäli nestettä ei ole riittävästi ja sosekeitosta tulee liian paksua – lisää hieman kuumaa vettä. Kaada sosekeitto takaisin kattilaan, kuumenna ja mausta makusi mukaan. Tarjoile vaikkapa sinihomejuuston ja maalaisleivän kanssa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää