OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mehevä possun poski -pata


Mehevä possupata on kylmien päivien herkku. Täyteläinen pataruoka saa uutta twistiä basilikasta, inkivääristä ja chilistä, jotka ovat hautuneet täyteläisiksi. Maut ovat pehmeitä ja helppoja – täydellistä talviruokaa. Inspiraatio reseptiin löytyi Lihakauppa.fi -sivuilta, reseptiä hieman varioiden. 


Reseptiä varten sain Atrialta testattavakseni Atria Sian Poskilihaa n. 2 kg. Samalla testasin Atrian huikean helppoa verkkokauppaa Lihakauppa.fi:tä. Tein tilauksen keskiviikkona ja esitin toiveen toimitusajasta lauantaiaamuksi klo 9–10 välillä. Tuotteet saapuivat toivottuun aikaan kylmälähetyksenä kotiovelle ja eikä kuljetusmaksukaan huimannut päätä: vain 10 euroa.

Samassa lähetyksessä tilasin myös muita lihatuotteita. Itselle positiivisena yllätyksenä oli lihan laatu, joka oli heti havaittavissa. Liha oli myös pakattu toimitusta edeltävänä päivänä eli taatusti tuoretta! Ilahduin palvelun helppoudesta ja ehdottomasti näkisin itseni käyttämässä Lihakauppa.fi:tä esimerkiksi tilatakseni lihatuotteita esimerkiksi juhlia varten kerralla vähän isomman määrän.

Raaka-aineet

 • 1 tl kuivattua timjamia
 • 2–3 rkl hunajaa
 • 2 rkl vettä
 • ½ ruukkua tuoretta basilikaa
 • 1 kg Atria Sian poskiliha
 • suolaa myllystä
 • mustapippuria myllystä
 • öljy
 • voi
 • 1 sipuli
 • 2 salottisipulia
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 chilipalko
 • 1,5-2 cm pala inkivääriä
 • 2 porkkanaa
 • laakerinlehti
 • 0,25 dl lihalientä
 • 1 vihreä omena

Valmista marinadi yhdistämällä timjami, hunaja, ves ja basilika. Tasaisimman tahnan saat esimerkiksi sauvasekoittimella tai pienellä blenderillä. Kuivaa porsaan posket talouspaperilla ja levitä marinadi tasaisesti poskien pintaan. Lisää suolaa ja pippuria suoraan myllystä. Anna marinoitua ennen paistoa. Paista posket paistokasarissa voissa ja öljyssä, jotta saat niihin kauniin pinnan. Lopuksi nosta lihat odottamaan uunikypsennystä ja kaada paistoliemi uunipataan.

Kuutioi sipulit chili ja porkkana kuutioiksi. Hienonna inkivääri. Kaada vihannekset uunipataan paistoliemen sekaan ja lisää tarvittaessa öljyä, jotta pohja peittyy. Kuullota kasviksia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää laakerinlehti ja keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että nesteestä on haihtunut puolet.

Lisää pataan lihaliemi ja ruskistetut porsaan posket. Sekoita pataa hieman ja laita uuniin 125 asteeseen tunniksi, jonka jälkeen laske lämpötila 95 asteeseen ja jatka kypsennystä 10 tuntia.

Pilko omena kuutioiksi ja lisää padan sekaan noin 20 minuuttia ennen kuin posket ovat valmiita. Mikäli olet hauduttanut pataa yön yli ja tarkoituksena on tarjoilla se myöhemmin, niin voit lisätä omenan, kun lämmität pataa tarjoiltavaksi.

Tarjoile pata perunamuusin ja kauden vihanneksien kanssa.

 

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää