Kansa on puhunut: nämä konvehdit syödään ensin


Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Panda aloitti Juhlapöydän-suklaakonvehtien valmistuksen Vaajakoskella Keski-Suomessa. Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasiassa olivat jo tuolloin mukana Pehmeä Toffee, Minttu, Suklaatryffeli ja Zabaglione. Suklaatryffeli- ja Zabaglione-konvehdit ovat yhä edelleen myös saman muotoisia kuin 50 vuotta sitten.


Pehmeä toffee suosituin, Ananas tunnetusti inhokki

Panda Juhlapöydän Konvehteja -rasian suosituin konvehti on makeisvalmistajan suomalaisilla kuluttajille teettämän kyselyn mukaan Pehmeä Toffee. Sen ilmoitti valitsevansa rasiasta ensimmäisenä 19 % vastaajista. Toiseksi suosituin on Suklaatryffeli (17 %) ja kolmanneksi suosituin Suklaacrisp (16 %).

Vastaajista 18 % kertoi ottavansa viimeisenä rasiasta Ananas-konvehdin. Viimeisenä herkuteltavien konvehtien joukkoon lukeutuivat myös Vadelmamarmeladi (15 %) ja Minttu (15 %). Makuasiat jakavat tunnetusti mielipiteitä, joten siksi erot herkuteltavien konvehtien järjestyksessä ovat kuitenkin melko pienet

Tapa, miten konvehdit syödään, on suurimmalla osalla suomalaisia samanlainen. 53 % kertoo nauttivansa omat suosikit nopeassa tahdissa, kunnes rasiaan jää jäljelle enää muutama konvehti myöhempään hetkeen. Kolmannes (33 %) ilmoitti syövänsä konvehdit muutama kerrallaan, jolloin sama rasia riittää pidemmäksi aikaa. Reilun enemmistön (65 %) mukaan oikea tapa nauttia suklaakonvehti on sen laittaminen kokonaisena suuhun ja syöminen nopeasti.

Toisen kerroksen kansalaiset

Suomalaiset jakautuvat täysin kahteen leiriin, kun kysytään, missä järjestyksessä kaksikerroksisesta suklaarasiasta tulisi syödä konvehdit. Niukan enemmistön (49 %) mielestä suklaarasian ylempi kerros tulee syödä konvehdeista tyhjäksi ennen kuin voi siirtyä alempaan kerrokseen.

Erityisesti miehet kokivat järjestyksen tärkeäksi, sillä heistä suurin osa (53 %) koki, että ylempi kerros on syötävä tyhjäksi konvehdeista ennen alempaan kerrokseen siirtymistä. Naisista 52 % piti hyväksyttävänä nauttia konvehtirasia vapaassa järjestyksessä.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää