Neljä ravintolisää – puhtia talveen ja stressaavaan arkeen


Monipuolinen ja terveellinen ravinto sekä riittävä liikunta ja uni ovat elinvoimaisen arjen rakennuspalikoita. Kuitenkin talven tullen puhti saattaa olla lopussa ja tuntuu, etteivät terveelliset elämäntavat riitä. Ravintolisistä suositelluin talvisaikaan on D-vitamiinilisä jo auringon puutteen vuoksi. Lisäksi, jos rasvainen kala ei kuulu säännöllisesti lautaselle on hyvä napata myös terveellisiä rasvoja kapselin muodossa.


Purkitettua auringonvaloa

D-vitamiini on ihmiselle välttämätön rasvaliukoinen vitamiini. Ihminen tuottaa ihossa D-vitamiinia UVB-säteilyn ansiosta, mutta Suomessa auringonvalosta syntyvä D-vitamiini jää väistämättä liian matalaksi erityisesti talvisaikaan. D-vitamiinin hyödyt ovat monipuoliset kehossa: se edistää vahvan luuston ylläpitoa, parantaa vastustuskykyä ja jopa ehkäisee influenssaa. Sen puutos voi vaikuttaa muun muassa diabeteksen syntyyn.

Puhdas+ D3-vitamiini on ensimmäinen täysin kasviperäinen D-vitamiinivalmiste Suomesta ja se soveltuu myös kasvissyöjille ja vegaaneille. Valmiste sisältää 50 µg hyvin imeytyvää D3-vitamiinia, jota tarvitsemme muun muassa vastustuskyvyn, luuston ja hampaiden hyvinvointiin.

Pakkauskoko 60 kapselia, hinta noin 17,90 euroa, jälleenmyynti terveys- ja hyvinvointikaupat sekä apteekit. 

Jaksamista ginsengistä ja schisandrasta

Ginseng aasialainen rohdoskasvi, jonka suosio on kasvanut tasaisesti länsimaissakin. Kiinalaisen lääketieteen mukaan juuri edesauttaa jing-energian, elämän energian, kiertoa kehossa sekä parantaa mieskuntoa, lisää vireyttä ja lievittää stressiä. Schisandra on gingsengin tapaan adaptogeeni, joka suojelee maksaa sekä auttaa kehoa ja mieltä mukautumaan haasteisiin – virkistää väsynyttä ja tasapainottaa stressaantunutta.

Gerimax Monivitamiini & Ginseng on monipuolinen ravintolisä päivittäiseen käyttöön. Se sisältää 12 vitamiinia, 9 kivennäisainetta, antioksidantteja sekä virkeyttä ja energiaa antavia ginsengiä ja schisandra-marjauutetta. Antioksidantit, kuten C- ja E-vitamiinit auttavat suojaamaan soluja hapettumisstressiltä. Ginseng tukee vastustuskykyä, toimii väsymystä vastaan ja parantaa suorituskykyä. Schisandralla on adaptogeenisiä ominaisuuksia.

Pakkauskoko 60 tablettia, hinta noin 17,90 euroa, jälleenmyynti päivittäistavarakaupat.

Kalaöljystä hyötyy koko keho

Omega-3-rasvahapot ovat välttämättömiä monityydyttymättömiä rasvahappoja, jotka on saatava ravinnosta, koska elimistö ei pysty niitä itse valmistamaan. Omega-3-sarjan rasvahapot ovat tärkeitä muun muassa keskushermoston ja verisuoniston toiminnalle. Ne myös vähentävät rytmihäiriöitä, laskevat veren rasva-arvoista triglyseridejä, tekevät verta juoksevammaksi estäen verisuonitukoksia, vähentävät tulehduksia ja nivelkipuja, alentavat verenpainetta, edesauttavat sikiön ja lasten aivojen kehitystä, vaikuttavat suotuisasti keskittymis- ja oppimiskykyyn sekä muistiin. Kalaöljyvalmisteet ovat erityisen tärkeitä niille, joiden ruokavalioon kuuluu vain vähän kasvisöljyjä ja rasvaista kalaa.

Kotimainen Elivo Omega‐3 Vahva Plus on apteekkimarkkinoiden vahvin etyyliesteröity omega‐3‐valmiste ja sopii myös useimmille kala‐allergikoille. Suositellussa päiväannoksessa eli yhdessä kapselissa on 1020 mg omega‐3‐rasvahappoja, joista 600 mg E‐EPA-rasvahappoja ja 300 mg E‐DHA‐rasvahappoja.

Pakkauskoko 70 kapselia, hinta noin 20,70 euroa, jälleenmyynti apteekit.  

Arginiinia liikkuvalle miehelle

Arginiini on aminohappo, jota muodostuu vähäisiä määriä maksassa ja munuaisissa. Arginiini edistää typpioksidin tuotantoa elimistössä, joka tärkeää lihasten energiantuotannolle, sydämelle ja verisuonistolle, verenpaineen säätelyyn, stressireaktioiden hillitsemiseen sekä vastustuskyvylle. Typpioksidi toimii välittäjäaineena verisuonten laajenemisprosessissa, solujen hapensaannissa, parasympaattisessa hermostossa, rasva- ja sokeriaineenvaihdunnassa sekä mitokondrioiden eli solujen energiakeskusten synnyssä. Monet liikunnan myönteisistä terveysvaikutuksista syntyvät osaltaan typpioksidin välityksellä: liikunta tehostaa stressiä laukaisevia prosesseja, tasoittaa verenpainetta ja polttaa lihaksiin varastoitunutta rasvaa, jota stressihormoni kortisoli kerryttää. Stressitilanteissa arginiini tasapainottaa parasympaattisen hermoston toimintaa ja liikunta tehostaa sen vaikutusta stressin vähentämisessä

Argisan Arginiinitabletti 1000 mg on suomalaisen lääketehtaan Hankintatukku Oy:n valmistama laktoositon, hiivaton, makeuttamaton ja gluteeniton ravintolisä. Argisan sisältää 1000 mg L-arginiinihydrokloridia yhdessä tabletissa, josta 830 mg arginiinia.

Pakkauskoko 60 tablettia, hinta noin 31 euroa, jälleenmyynti terveys- ja luontaistuotekaupat sekä tavaratalojen luontaistuoteosastot.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää