Myskikurpitsapasta

KURPITSAT OVAT syksyn sesonkiruokaa ja niiden saatavuus on hyvä jopa pienissä lähimarketeissa. Myskikurpitsassa eli butternut-kurpitsassa on kauniin oranssi malto ja se on maultaan makeahkoa. Varsin miedonmakuisena se saa kumppanikseen chiliä ja valkosipulia.

  • 600 g myskikurpitsaa
  • 1 punainen chilipalko
  • (1-2 dl kasvislientä)
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kuutioitu sipuli
  • 2 pilkottua valkosipulin kynttä
  • 40 g parmesanraastetta
  • ripaus jauhettua muskottia
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 8-10 kerää tagliatelle-pastaa

Kuori ja kuutio myskikurpitsa ja lisää se kiehuvaan veteen. Keitä noin 10-15 minuutia kunnes malto on pehmeää. Nostele kurpitsakuutiot blenderiin tai monitoimikoneeseen ja lisää chilipalko, josta on poistettu siemenet. Aja tasaiseksi. Lisää kasvislientä tarvittaessa saadaksesi kastikkeesta sopivan paksuista.

Valmista tagliatelle-pasta tuotteen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa kuullota sipuleja miedossa lämmössä oliiviöljyssä isossa paksupohjaisessa kattilassa noin 5 minuuttia. Sekoita kurpitsasose sipuleiden sekaan. Lisää parmesanraaste ja muskotti. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Yhdistä lopuksi kypsä pasta ja kastike. Tarjoile välittömästi syksyn herkkusuille!

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää