Suiciders: kirja 1

 


Isojen poikien gladiaattoritappeluita muurin molemmin puolin


Noin kolmekymmenyä vuotta sitten enkelten kaupunkiin, Los Anglesiin iski hirveä luonnokatastrofi.

Uudelleenrakentamisen jälkeen kauniit, rikkaat ja valtaapitävät jäivät kaupunkiin, jonka ympärille rakennettiin vahvasti vartioidut muurit. Ulkopuolella elämä on jokapäiväistä selviytymistä.

Mutta eräs asia yhdistää kummatkin puolet tässä dystopisessa sarjakuvasarjassa: kummallakin puolella nimittäin järjestetään mahtipontisia gladiaattoritaisteluita. Muurien sisäpuolella biomekaanisesti parannellut supertappajat ottavat verisesti toisistaan mittaa kuuluisalla Suiciders areenalla.

Sarjakuva kertoo syntytarinan, miten ja miksi Pyhimys-niminen mies on noussut kuuluisammaksi gladiaattoriksi. Muurin ulkopuolelta muurin sisäpuolelle valittujen kermaan. Salaliittoteorioita, lehdistöä joka uhkaa paljastaa totuuden, jolla saataisiin järkytettyä muurien sisäistä balanssia. Ajojahteja, jossa kalliit ammattitappajat ovat koko ajan kintereillä.

Sokkeloita muurien alapuolisissa viemäreissä, joista väärään aikaan nousemalla esiin, joutuu mitä ilmeisemmin ammutuksi vartijoiden toimesta. Seinille räiskähteleviä aivoja. Kukaan ei ole turvassa, edes naiset eivätkä lapsetkaan.

Lee Bermejon tarina voisi hyvin olla jostain pleikkapelistä. Se on mielenkiintoinen, raaka ja sen taistelukohtaukset ovat näyttäviä, mutta se ei ihan jaksa kantaa koko tätä kuusiosaista tarinan aloitusta, mikä ensimmäisessä kirjassa käydään läpi. Ja tottakai tarinaan on ympätty mukaan pakollinen nainen ja lapsikin.

Taide sinänsä on todella tyylikästä ja upeaa. Pakko mainita Hollingsworthin väritys, mikä tihentää tunnelmaa hienosti. Muurin sisäpuolella ollessa värimaailma on kylmän sinertävä ja ulkopuolella kullertavan punainen.

Ajankohtainenhan tämä on tällä hetkellä kuin mikäkin. Nähtävissä on Trumpin pakolaispolitiikka muureineen. Eli hyvin ennustettua Bermejolta vuonna 2015.

Ehkä tämä lähtee paremmin nousuun tämän prologin jälkeen.

Teksti ja taide: Lee Bermejo
Värit: Matt Hollingsworth
Suomennos: Antti Poussa
RW kustannus

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää