Marvel Studios’ AVENGERS: ENDGAME..Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2019

Avengers: Endgame


Sarjan päätös on hieno, mutta ei täydellinen


Sain haukkuja edellisen Avengers elokuvan tiimoilta, kun en antanut sille viittä tähteä. Moni oli sitä mieltä, että Infinity War olisi ollut täydellinen Marvel elokuva. Ei minun mielestäni. Annoin silloin neljä tähteä, sanoin, että varaan sen täyden tähtimäärään sitten viimeiseen. Ei tämä siihen ihan yltänyt, vaikka hieno olikin. 

Thanos poisti edellisessä elokuvassa puolet elävistä olennoista. Jokaiselta planeetalta. Nyt jäljelle jääneet Kostajat piehtaroivat omantunnontuskissaan, että miksi juuri minä? Miksi säästyin? Miksi ei muut?

Pakko Marvelmaiseen meininkiin on luoda aikaportaali jota hyödyntämällä ensin katkaistaan Thanoksen kaula, ja sitä myöten lähetetään jäljellä olevat eri tiimit takaisin historiaan etsimään Thanoksen voimakivet, ennen kuin hän saa ne tietyssä ajassa haltuunsa. 

Mutta toki megaleuka Thanos itse saa vihiä tällaisesta avaruus–aika-hiippailusta ja lähtee omille vastustusretkilleen tuhotakseen koko suunnitelman ja sitä myöten jälleen koko universumin.

EDELLISEN OSAN liiallinen taistelutanteruus ja räminä on vaihdettu hienosti hienovaraiseen juonenkasvatteluun. Hidasta ja varmaa aikuisten scifiä. Tarinaa ja henkilöhahmojen surua, murhetta ja taisteluvoimakkuutta kasvatetaan tummanpuhuvan kauniisti. Jäljellä olevista sankareista löytyy martyyriutta ja poweria.

Pari tyyppiä uhrataan ja lopuksi koko leffaan tuodaan ihan jokainen Marvel tyyppi, joka näissä leffoissa on käväissyt. Tietenkin sopimusteknisistä syistä Deadpoolia tai yhtään Ryhmä-X jäsentä ei nähdä. Tämäkin oijennee nyt uusien soppareiden myötä toivottavasti. 

Hieno. Nousi positiiviseksi yllätykseksi synkkyydellään ja hyvällä käsikirjoituksellaan. Arvaamattomat hahmot toimivat hienosti sytykkeinä. Silti hahmoihin oli muistettu tuoda herjaa. Varsinkin Chris Hemsworth Thorina varmasti nautti tehdessään hieman pullukampaa versiota coolista sankarista. 

Nautinnollinen, hieno päätös, joka sitoo sekä kaikki Avengers leffat, Thorit, Captain Americat, Captain Marvelin, Dr Whon että…. kaikki yhteen

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää