Marvel Studios’ AVENGERS: INFINITY WAR..L to R: Doctor Strange/Stephen Strange (Benedict Cumberbatch), Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.), Bruce Banner/Hulk (Mark Ruffalo) and Wong (Benedict Wong)..Photo: Chuck Zlotnick..©Marvel Studios 2018

Avengers: Infinity War


Kaikki Marvel-sankarit samaan aikaan valkokankaalla


Täytyy myöntää, että onhan tämä uusin Avengers-leffa aikamoinen pläjäys. Kun laitetaan kaikki Marvelin sankarit samalla kertaa leffaan, siinä voisi käydä huonosti. Mutta eipä tämäkään ihan täydellinen elokuva ole, mutta toimii silti hienosti.

Jo aiemmissa Marvel leffoissa väläytelty Thanos etsii ikuisuuskiviä hanskaansa. Yksi on Tohtori Oudolla ja yksi on Visionilla. Kaikki kivet haltuunsa saatuaan Thanoksesta tulee koko universumin voimakkain olio, vaikka sitä hän melkein on jo, hallitessaan muutamia ikuisuuskiviä. Eli tarvitaan koko Marvelin sankariverkosto pysäyttämään uskomaton voima. 

Mukana ovat Kostajat, Hämähäkkimies, Tohtori Outo ja oikeastaan kaikki, kenestä viime aikoina on tehty ylipäätänsä leffoja. Vain mutantit ja Deadpool puuttuvat. Seikkailu vie meitä niin avaruuden outoihin paikkoihin, kuin Wakandan maaperällekin. Sankarimme taistelevat niin yksittäin, kuin joukkioinakin Thanosta vastaan. Mutta tulemme huomaamaan, että kaikkien voimia tarvitaan. 

Leffa muistaa naurattaa katsojia hauskoilla humoristisilla kommenteilla ja se on täyttä toimintaa alusta loppuun asti. Mutta samalla se myös unohtaa hahmojen syventämisen ja välillä taipuu jopa hieman liian pitkäksi ja pitkäveteiseksikin. Ja kannattaa katsoa ensin kaikki parin viime vuoden aikana tulleet Marvel-pläjäykset, että varmasti pysyy kärryillä, mitä ja ketä ja miksi leffassa pyörii. 

Tehosteet jylläävät upeasti ja 3D toimii pääosin ihan hienosti. 

Itselle Thanos on jo vanha tuttu 90 luvun sarjakuvista, mutta tietämättömälle katsojalle meno voi yltyä jopa hieman liiankin kosmiseksi. Kyllä tämä Marvel-leffojen parhaimmistoon yltää, mutta ei ole kuitenkaan missään nimessä viiden tähden arvoinen.

Elokuvan lopetus saa tämänkin sarjakuvista paljon tietävän kriitikon miettimään, että mitä ihmettä jatko-osassa tulee tapahtumaan? Salatut sodat? Vai?

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää