Patriootti Moriarty 4

4.5/5

Sir Arthur Conan Doylen teoksiin perustuen
Tarina: Ryosuke Takeuchi
Taide: Hikaru Miyoshi
Japanista suomentanut: Kim Sariola
Toimittanut: Janne Suominen
Punainen Jättiläinen

Moriartyn maailma muuttuu James Bondimaiseksi

Patriootti Moriarty sarjan neljäs osa osaa todellakin yllättää. Jälleen kerran. Tällä kertaa pokkarin ensimmäiset kolme osaa saavat vallan 007 piirteitä. Moriartyn perustama MI6 organisaatio saa vihiä, että kiivaana jatkuva Afgaanisota, jossa ovat mukana Iso-Britannia ja Afganistan (sekä Venäjä suurvalta poliittisessa taistelussa myös mukana), saa uuden käänteen. Joku nimittäin myy sodassa väärennettyjä aseita. Syyllinen näyttäisi olevan Britti M. (vaikea varmaan arvata, kuka hän on?) lähettää matkaan eversti Sebastian Moranin sekä Moneypennyn. Myös teknisiä vimpaimia laativa Q esitellään. Eikös kuulosta aika bondmaiselta?

KUKA ON syyllinen kaiken takana? Kuka hyötyy siitä, että Afgaanisota jatkuu? Myös Moranin menneisyyttä valoitetaan hieman, ja loppuratkaisussa jo kuolleiksi luullut palaavat mukaan arvoituksen kiemuroiden ratkaisemiseen.

POKKARI ALOITTAA myös seuraavan tarinakokonaisuuden. Pääosassa on alkuun viuluun tarttunut Sherlock Holmes, joka on juuri selvittänyt sadannen tapauksensa. Silti rikollislordin arvoitus on jäänyt kalvamaan häntä. Matkustaessaan junalla tutkimaan juttua, hän tapaa ravintolavaunussa, kenetpä muunkaan, kuin Moriartyn. Mielenkiintoisen syyttelevän keskustelun jälkeen juttu lähteekin kunnolla liikkeelle, kun junassa tapahtu7 murha, ja Moriarty haastaa Holmesin kanssaan kilpailuun. Kumpi ratkaisee jutun nopeammin? Tästä saamme siis selvyyden seuraavassa pokkarissa, joka ilmestyi 11.10.

Takeuchi on kyllä jälleen kerran lyönyt kunnolla vettä myllyyn ja sekoittanut hienosti monia tarinoita ja hahmoja keskenään. Mielestäni tämä Bondimainen lisäys oli oikein hauskaa ja virkistävää. Tarina ja taide jatkuvat siis yhtä laadukkaina kuin ovat alkaneetkin.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää