Fantastic Four

fantasticFour_teaser2Sarjakuvaleffa vähäisellä rytkeellä.

Trailerin nähtyäni, osasin odottaa pahinta, ja valitettavasti olin oikeassa. Ainakin ne Marvel leffojen fanit, jotka odottavat jatkuvaa actionia sekä rytinää ja rytkettä, tulevat pahasti pettymään. Leffa on enemmänkin kaveruussuhteiden kasvutarina ja eräänlainen prologi, ehkä tuleville jatko-osille. Ryminää löytyy vasta ihan lopusta. Sitäkin aika vähän. Jos tämä on prologi lisäosille, niitä tuskin tulee, koska uskon yleisön pettyvän ja kriitikoiden murskaavan. Niin ainakin minä aion tehdä.

Jos olet fani, tiedät kyllä Ihmenelosten syntytarinan. Tässä uudelleen aloituksessa (miksi näitä tulee jatkuvasti, luulisi, että tarinamateriaalia löytyisi, vaikka näyttelijät vaihtuisivatkin) FF:n syntytarina laitetaan täysin uusiksi. Vankkuneita faneja tämä voi kismittää, mutta minusta idea oli hyvä ja toimiva. Lisää kismityksen aihetta toki voi repiä siitä, että Liekki on tummaihoinen, tai jopa siitä, että Möykyllä ei ole housuja, mutta ei myöskään penistä, mutta persevako kylläkin.

VOI VOI. Enemmänkin kismityksen aihetta antaa puuduttavan pitkä leffan alkupää joka ei meinaa edetä millään. Huonoa henkilökemiaa henkilöiden välillä, ja joutavaa tiedelöpinää rinnakkaisulottuvuudesta. Ja sitten kun on nukahtamisen partaalla, leffa yltyy yllättävänkin väkivaltaiseksi ja sitten onkin jo lopputaistelu ja sen jälkeen The End.

Jos et tunne ideaa entuudestaan, lue tämä. Fanit voivat skipata. Juoni pähkinänkuoressa: joukko nuoria tiedeopiskelijoita kehittää teleportaatiolaitteen, käyvät rinnakkaisulottuvuudessa, saavat outoja kykyjä, yhdestä tulee paha heppu, ja neljän muun on kukistettava hänet voimillaan, ettei hän tuhoa maapalloa. Siinäpä se.

ELOKUVA ON YLLÄTTÄVÄN VAKAVA ja tummasävyinen. Hieman kuivaa huumoria. Ainoa kelvollinen näyttelijä koko näyttelijäkaartista on brittiläinen Jamie Bell, mutta hänkin on suurimman osan leffasta kivisenä möykkynä, ääni muunneltuna. Harmi. Oikeastaan ainoa kunnolla positiivinen puoli on nerokkaasti uudelleen muokattu Doomin syntytarina. Musiikkiraita myös on toimiva.

Oikeastaan tälle ei edes kaipaa jatkoa. Kesäleffojen suurpettymys. Deadpoolin leffaa odotellessa…

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää