Viiltävä Wolverine

Kanadalainen mutantti pistää ja pilkkoo lihaa pinoon kovalla vauhdilla

Nyt saamme kyllä nauttia Wolverinen omista seikkailuista oikein urakalla. Onko tässä nyt tämän syksyn kovin sarjakuvapaketti?
Paksu kirja sisältää Savage Wolverinen numerot 1-11. Eli toivon mukaan jatkoakin seuraa, sillä kyseistä lehteä tehtiin yhteensä 23 numeroa. Toivottavasti, sillä meno on sen verran henkeä salpaavaa, että mieluusti nuo loputkin numerot suomeksi lukee.

Käsikirjoituksesta ja taiteesta vastaa kovan luokan jengi. Kaikki ovat aiemminkin Marvelille paljon töitä tehneet, ja nyt heistä on puristettu ulos todella kovaa kamaa.

Ensimmäisistä viidestä numerosta vastaa Frank Cho. Seikkailu vie meidät tuttuun Kadonneeseen valtakuntaan, toisin sanoen sen kartoittamattomaan osaan. Siellä Wolverine saa rinnalleen Shanna naispaholaisen. Mukaan liittyy myös ainakin meikäläiselle tuntematon salaperäinen Amadeus Cho. Vastaansa kolmikko saa niin dinosauruksia, kuin muinaista kansaa, joka suojelee salaperäistä energialähdettä.
Loppukahinoihin saadaan mukaan myös vihreä jättiläinen Hulk ja tarinan loppuosa viittaa vahvasti siihen, että tarina varmasti tulee jatkumaan.

Seuraavat kolme numeroa ovat Zed Wellsin ja Joe Madureiran vastuulla. Tässä seikkailussa kalmisto ja luurangot raikavat.
Mukana Käden ninjat, Elektra ja Kingpin. Nähdäänpä myös vanha verkkopää Hämähäkkimies heittämässä huulta. Tarinassa henkiin herätetään pahoja voimia menneisyydestä ja saamme tutustua noiduttuun Arbitraattorit kolmikkoon.

Ensmmäisen osan päättää huikeastti kirjoitettu ja kuvitettu tarina joka sijoittuu kauas tulevaisuuteen. Tästä kolmen numeron pituisesta kokonaisuudesta vastaa Jock taiteilijanimeä käyttävä Mark Simpson. Tarina onkin ehdottomasti tämän kirjan paras. Wolverine löytää itsensä kaukaiselta planeetalta, jossa hän kohtaa pojan, jolla on salaperäinen ampulli mukanaan. Käy ilmi, että poika on Wolverinesta tehty kloonikokeilu.

Kaikki kirjan tarinat ovat kauniisti kuvitettuja. Tarinat ovat hyviä kokonaisuuksia ja sopivan mittaisia. Raakuus yllättää, koska Marvel ei ole aiemmin näin paljoa julmuuksilla, irtojäsenillä ja verellä mässäillyt. Eli lukupaketti sopii hyvin aikuiseen makuun. Mutta se mikä jää päälimmäisenä mieleen, on huumori. Hyvinkin musta ja ronski sellainen. Muutama kohta piti oikein lukea uudestaan, että sanotaanko tässä nyt ihan oikeasti näin. Hienoa!

Loistava opus kerta kaikkiaan. Uppoaa varmasti Wolverine faneille, ja muillekin, jotka eivät niinkään faneja ole. Äkkiä sitä jatkoa tähän!

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää