Jennifer Garner stars in PEPPERMINT

Peppermint


Kostonenkelitär lahtaa miehensä ja lapsensa ampujia


Kuulostaako tarina jotenkin tutulta? Minulle ainakin ensimmäisenä tuli mieleen Marvelin Tuomari hahmon syntytarina. Tässä lahtauspaikaksi on vaihdettu tivoli, puiston sijaan. Sitäpaitsi jokin aika sitten Bruce Willisiltä nähtiin uusinta versio Väkivallan vihollisesta Death Wish. Jodie Foster on tehnyt saman, Linda Blair on tehnyt saman, niin kuin moni moni muukin. Mitään uutta ei tuo tällaisiin elokuviin, vaikka kostavaa hahmoa tällä kertaa esittää Jennifer Garner (Alias tv-sarja).

Riley North (Garner) on kiltti pankissa työskentelevä perheenäiti. Isä korjaa autoja ja perheen pikkutyttö toivoisi olevansa hyvä partiolainen ja saavansa kavereita synttäreilleen, mutta kun rikkaampien kakarat vievät tämänkin ilon.

Perheenisän, pelkkä suunnitelma ryöstää huumekartellipomo Diego Garcia koituu isän ja tyttären kohtaloksi. Lapsen synttärit saavat verisen lopun tivolin kupeessa ja äiti karkaa pankista ryöstämien rahojensa kanssa maailmalle opettelemaan taistelutaitoja (kuin Batman konsanaan) ja aseiden käyttöä. 

Viiden vuoden kuluttua hän palaa ja perheensä ampujat saavat kylmän koston. Samoin korruptoitunut tuomari, koko Garcian jengi, itse Garcia, korruptoitunut poliisi, yhteikunta ja melkein koko maailma.

Leffan alku vaikuttaa lupaavalta, jopa hieman kekseliäältä, kunnes kokee hirvittävän alamäen, joka kestää valitettavasti loppuun asti. Kaikesta raa’asta puukottamisesta, naamaan ampumisesta ja räjäyttelystä tulee mieleen ne kahdeksankymmentä luvun todella B-luokan toiminta leffat, missä Chuck Norris kumppaneineen teilasivat huumejengejä milloin viidakossa ja millon kaupungin kaduilla räjähdysten ja turhanpäiväisen ammuskelun saattelemana. Garner itseasiassa tekee aikamoiset Batmanit monessa kohtaa. Kyllähän toki nilkutus muuttuu normikävelyksi hetkessä ja kun sua on puukotettu useamman kerran kylkeen, kuukautisside haavassa korjaa asian pienessä hetkessä. Ellei tämä nyt sitten ollut jonkinlainen naisasia juttu? Myös yllättävät paikalle ilmestymiset ja paikalta katoamiset kertovat aikamoisista Bruce Banner kyvyistä.

Käsikirjoitus ei tuo elokuvan viimeiseen tuntiin ja viiteentoista minuutiin yhtään mitään mullistavaa. Ehkä jonkinlaista some seuraa tapahtumia ja on tämän koston enkelittettären puolella yritystä, mutta sekin jää pliisuksi yritykseksi. Poliisit ovat täysin tolloja ja käsikirjoittaja on välillä unohtanut tyystiin nykyteknologian mahdolliset laajat käyttötavat. Yksi vitsi leffassa oli, se koskee rikkaan bitchin talon polttoa. 

Garner toistaa Alias-rooliansa, mutta hyvin hän sen vetää. Iän tuomalla karismalla ja hyvinsäilyneellä timmillä kropalla.

Tämä sopii niille kasariactionpläjäysten ystäville.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää