11067016 – Venom: Let There Be Carnage

Venom: Let There Be Carnage

2.5/5

KUVA: ©2021 CTMG. All Rights Reserved. MARVEL and all related character names: © & ? 2021 MARVEL

Paha symbiootti saa vastustuksen vielä pahemmasta symbiootista 

Olen pahasti pettynyt. Kun aikoinaan ensin Venom pomsahti Hämähäkkimies-sarjakuvan sivuille olin myyty. Kun vielä pahempi, punainen symbiootti Carnage (suomeksi Verilöyly) liittyi joukkoon, olin innoissani. Marvel-maailmaan uskallettiin ottaa mukaan näin hullu, sairas ja täydellisen lahtaava hahmo. Siksi elokuva on suuri pettymys, koska Carnagen mielipuolisuudesta ei saada mitään kunnolista irti. Pidin edellisestä Venom-leffasta. Toki tuonkin arvion lopussa ihmettelen Carnagen näyttelijän roolivalintaa. Ja olen edelleen samaa mieltä. 

Eddie Brock (Tom Hardy) ja Venom tappelevat keskenään kuin mikäkin liian kauan naimisissa ollut aviopari. Toki tilannetta hieman myös vaikeuttaa samassa kropassa oleminen. Brock saa kutsun Cletus Kasadylta (Woody Harrelson) vankilaan, jossa tämä aikoo paljastaa extähtireporttirellemme jotain päätä huimaavaa sairaista tapoistaan. Tässä kohtaa Brock ja Venom pistävät lusikat jakoon ja eroavat. 

Salaisuuksia toki paljastuu, mutta samalla Kasady saa myös annoksen symbioottia itseensä, pakenee teloitushetkellä aiheuttaen ”verilöylyä” toisensa perään. Nyt Carnageksi muuntaununeena hän haluaa pelastaa entisen tyttöystävänsä Shriekin (Naomie Harris), joka on yhtä sekopää ja mutantti salaisesta instituutista. Ja kukapa muu pystyisikään pelastamaan maailman punaiselta vaaralta, kuin Brock ja Venom yhdessä. 

Elokuvan ikäraja on K12 ja sen kyllä huomaa. Missä on veri? Missä raakuus, josta Carnage tunnetaan? Ei. Nyt on tehty lastenleffa joka muistuttaa juoneltaan 2000-luvun alun Spider-Man elokuvia. Liikaa selittelyä̈ ja lopulta ylipitkä lopputaistelu. Hardy ja Venom tekevät kumpikin nerokkaan hyvät roolit silloin, kun käsikirjoitus antaa mahdollisuuden. Muka vitsikkäät keskinäiset painiskelut alkavat kyllästyttää, ja Venomin omat retket ovat todella puuduttavaa katseltavaa. Ja Harrelson on täysin väärä valinta Carnagen rooliin. Aluksi näyttelijä saa rooliinsa pientä hulluutta, mutta tyypin omat maneerit tekevät Kasadyn roolista sellaisen, että sitä ei jaksa enää edes seurata. Myös hyvä näyttelijätä Harris menee hukkaan täysin turhassa Shriekin roolissa Kasadyn rakastettuna. Ilmeisesti tätä roolia ei vain jaksettu yrittääkään kirjoittaa mitenkään loppuun asti. Vihaamastani Michelle Williamsista en vaivaudu edes kirjoittamaan. 

Leffa tuntuu jotenkin turhan nopeasti kyhätyltä. Varsinkin käsikirjoituksen puolesta. Varaa ja mahdollisuuksia olisi ollut kyllä paljon parempaankin. Ohjaus ja tehosteet menettelevät, jos puuduttavasta mäiskeestä pitää. Ei millään hyvällä tahdollakaan lähelläkään ensimmäisen Venomin sopivaa mustuutta ja hyvää kässäriä. Lapsille suunnattua fantasiaa.

Ainoat pisteet saavat Hardy, Venom, ja se aasialaisrouva siellä kaupassa, hänelle puoli pistettä. 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää