Kevyt metalli 10 ja 11

Taas on aika kirjoittaa pari sanaa tämän vuoden kahdesta Kevyt metalli -opuksesta, jotka Vesa Vitikainen ystävällisesti minulle postitti.

VUODEN ENSIMMÄINEN numero on mustavalkoinen ja omistettu woodoolle ja kaikenlaiselle noituudelle. Numeron aloittaa saksalaisen Maximilian Meierin hyytävä sarjakuva Woodoo-kosto! Tarina on inhan rasistinen ja siinä pahat valkoiset miehet saavat palkkansa. Pidän Meierin piirrostyylistä. Suomennoksen on tehnyt tylyn tyylikkäästi Vesa Vitikainen. Tarina on pitkä ja se vie melkein puolet koko Kevyt metalli -lehdykäisestä. Pituus ei haittaa, koska tarina vie mennessään. Seuraavaksi näemme tutut AIICS-hahmot, joiden tehtävä on hankkiutua eroon alieneista. Tähänkin hauskaan tarinaan liittyy woodoo-tanssi.  Sippu Mentonen on kirjoittanut mielenkiintoisen jutun woodoosta sarjakuvissa. Kannattaa ehdottomasti lukaista. Ja sitten saammekin nauttia Kersantti Napalmin seikkailupätkän takuuvarmaa viihdettä. Lisäksi lehdessä on muutama lyhyt novelli ja hieman arvosteluja ja mielenkiintoinen juttu Ulrainalaisesta sarjakuvasta. Lehden päättää myöskin tuttu Mikael J. Mäkisen Päiväkirja-tarina.

NUMERO 11 o aiheena on itselleni mieluinen liskot ja numero on värillinen. Hyvä niin, koska se sisältää kaksi erittäin upeasti piirrettyä sarjakuvaa, jotka eivät niinkään toimisi mustavalkoisina. Tuomas Koivurinteen upea sanaton Djadokhta on kertakaikkisen kaunis. Myös Lasse Martikaisen Gaurnu saalistaa, hivelee silmiä. Ei siinäkään liiemalti tekstiä ole. Lisäksi lehdessä alkaa Ilpo Koskelan uusi moniosainen sarjakuva 44. Myös AIICS tumpelot kohtaavat liskoalienin. Huonostihan siinä taas käy. Tällä kertaa kivasti väreissä,  Myös Päiväkirjani on jälleen kerran mukana. Lehden päättää Sippo Mentusen jälleen kerran mielenkiintoinen lukukokemus: Liskot luikertelevat sarjakuvien sivuilla.

KAKSI LEHTEÄ täynnä tanakkaa ja hyvää tavaraa. Kevyt metallin ostolla tuet myös hyväntekeväisyyttä. Esipuheessaan Vesa Vitikainen nimittäin lupaa euron jokaisesta myydystä Kevyt metalli lehdestä Ukrainan lasten hyväksi.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää