Transcentence

Keskivertoscifiä väärillä näyttelijöillä.

Transcendence / Nordisk Film
Transcendence (Nordisk Film)

SUURUUDENHULLUISTA tietokoneista ja tekoälyistä on aiemminkin tehty elokuvia. Moni niistä on ollut hyvinkin toimiva, esimerkiksi Avaruusseikkailu 2001 HAL-tietokonehan on klassikko. Tämä leffa ei kyllä yllä lähellekään samaa tasoa.

Leffassa ei sinänsä ole mitään vikaa. Mutta ei se paljon ajatuksiakaan jälkeenpäin herätä. Scifiä on  kuitenkin turhankin vähän leffateattereiden tarjonnassa, siksipä käyn mielelläni katsomassa jopa heikommatkin pätkät.

Pidin leffan viipyilevästä, hitaasta kerronnasta, jota kaunis musiikki siivittää.

Juoni on yksikertaisuudessaan se, että Johnny Deppin esittämä Will Caster saa kuolemantuomion teknologiaa vastustavien terroristien luodista. Niinpä hänen tutkijavaimonsa siirtää Deppin mielen tietokoneeseen. Ja kuten tiedämme, tällaisestahan ei mitään hyvää seuraa. Eteneminen kohti dystopiaa voi siis alkaa. Itseasiassa Rebecca Hallin esittämä Evelyn Caster nouseekin elokuvan pääosaan. Ja hän onkin roolin hieno valinta.

Leffassa on hyviä näyttelijöitä, mutta heille on jaettu pieniä omituisia rooleja, esim huikeantaitava Cillian Murphy, ei pääse yhtään näyttämään lahjojaan. Ja Deppin roolinkin olisi voinut hoitaa melkein kuka tahansa rivinäyttelijäkin, sen verran ohuesti tuo rooli on käsikirjoitettu.

Yllätyin myös tämän paljon rahaa maksaneen leffan yllättävän kököistä tehosteista. Olisi luullut miljoonilla saavan parempaa jälkeä aikaiseksi.

Viime vuoden hienot scifipätkät, kuten esimerkiksi Oblivion ja Elysium nousevat ihan eri kastiin kuin tämä. Tätä leffaa tuskin kokoelmiini tulen hommaamaan. Sopivaa sunnutaiviihdettä, mutta siinäpä se onkin.

Kuvat: Nordisk Film, videon lähde: Filmtrailer.com

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää