Täytetyt cannellonit

CANNELLONIT ovat suurikokoisia pastaputkia, jotka voidaan täyttää esimerkiksi jauhelihalla, broilerilla, kalalla tai kasviksilla. Täytetyt putket kypsennetään uunissa esimerkiksi kermaisessa tomaattikastikkeessa. Sana cannellone on italiaa ja tarkoittaa suurta ruokoa tai lehdykkää.

Meheviä cannelloneja voi tehdä kerralla isomman satsin. Pastaputkista on vaivatonta tehdä sopivia annoksia esimerkiksi lounasrasiaan tai pakastettavaksi. Cannellonien maku on herkullinen vastavalmistettuina, mutta kypsien täytettyjen pastaputkien maut mehevöityvät yön yli jääkaapissa säilytettyinä.

 • Vajaa 1 pkt / noin 200–250 g esikeitettyjä cannelloneja
 • 400 g jauhelihaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 2 chilipalkoa
 • 2 raastettua porkkanaa
 • 1 prk/140 g tomaattipyrettä
 • 2 dl punaviiniä
 • 1 lihaliemikuutio
 • Mausteita, esim. mustapippuria, oreganoa, basilikaa, valkopippuria jne.
 • 175 g juustoraastetta, esim. Emmental
 • 500 g yrttimaustettua paseerattua tomaattia
 • 2 dl kuohukermaa

Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, chilipalko, porkkanaraaste, tomaattipyre, punaviini ja lihaliemikuutio. Anna kastikkeen hautua noin 7 minuuttia, välillä sekoitellen. Mausta kastike mieleiseksi, anna jäähtyä hieman ja lisää 100 g juustoraastetta.

Täytä cannelloniputket kastikkeella hyödyntäen esimerkiksi pikkulusikkaa tai veitsen kärkeä. Helpoin tapa on ottaa pastaputki käteen ja sulkea putken toinen pää peukalolla, jolloin cannelloni on vaivatonta täyttää tiiviisti jauhelihakastikkeella.

Täytetyt cannellonit asetetaan esimerkiksi laakeaan lasagnevuokaan. Sekoita paseeratut tomaatit, kerma sekä hienonnettu chilipalko ja kaada seos cannelonien päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa folion alla noin 15 minuuttia, jonka jälkeen poista folio ja lisää loput juustoraasteesta cannellonien päälle. Kypsennä vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pasta on kypsää.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää