Kansallinen nakkitutkimus selvitti herkuttelutottumuksia

Miehet herkuttelevat nakeilla mieluiten yksin ja naiset puolestaan perheen kanssa, paljastaa Atrian teetättämä suuri suomalainen nakkitutkimus, johon osallistui yli 1 200 vastaajaa.

Suomen nakkimaakunta on Kainuu. Kuvitus:  Joonas Rinta-Kanto

Nakkitutkimus paljastaa, että nakit ovat suomalaisille helppo arkiruoka, joka kuuluu ikään tai sukupuoleen katsomatta kodin ruokapöytään. Suomalaisille nakkiruokien ylivoimainen kunkku on nakit ja muusi. Tämä klassikkoruoka on jopa neljäsosan kyselyyn vastanneen suosikki. Toiseksi suosituimmalle sijalle nousi perinteinen nakkikastike.

Suomen nakkimaakunnaksi kyselyssä puolestaan ylsi Kainuu, jossa yli puolet kyselyyn vastanneista syö nakkeja vähintään kerran viikossa.

Atria Nakkitutkimus miehet vs. naiset. Kuvitus: Joonas Rinta-Kanto

Suomalaisten nakkimaku muuttuu iän myötä

Kaikkien ikäryhmien mielestä täydellinen nakki on maukas. Nuoret, 15–24-vuotiaat suosivat kuitenkin mieluiten kuorettomia ja mausteisia nakkeja.

25–35-vuotiaat arvostavat itsetehtyjä ja tulisilla mausteilla höystettyä nakkeja.

35–44-vuotiaat kiinnittävät huomiota terveellisyyteen ja hakevat vähärasvaisia ja vähäsuolaisia nakkivaihtoehtoja.

Nakin rakenteeseen kiinnitetään huomiota erityisesti 45–54-vuotiaana, jolloin nakin halutaan olevan napakka ja napsahtava. Lihaisaa ja kuorellista nakkia suosivat yli 55-vuotiaat.

Atria Nakkitutkimus makuevoluutio

Kurkkusalaatti on ketsuppia suositumpi

Miehillä ja naisilla on nakkien suhteen melko samanlainen maku, mutta erojakin löytyy. Lähes kolmannes miehistä (28 %) kertoo nauttivansa nakkeja mieluiten yksin, kun vastaavasti naisista lähes puolet (40 %) kertoi syövänsä nakit mieluiten perheen kanssa.

Joka toinen miesvastaaja kertoi nakkien maistuvan yöruokana nakkikioskilta syötynä, kun taas 46 % naisvastaajista kertoi nakkien maistuvan arkiruoan lisäksi mieluiten retkieväänä nuotiolla paistettuna.

Jos suomalaiset nauttivat nakkeja sellaisenaan, sipaistaan päälle mieluiten sinappia. Toiseksi suosituin lisäke nakille on kurkkusalaatti ja kolmantena vaihtoehtona tulee ketsuppi.

Suuri suomalainen nakkitutkimus

Atria otti selvää suomalaisten nakkimieltymyksistä kyselytutkimuksella, johon vastasi 1 258 suomalaista. Nakkitutkimuksen on kuvittanut huippusuositusta Fok_it-sarjakuvastaan tunnettu Joonas Rinta-Kanto.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää