Palkkapäiväshoppailusta ilmiö myös Suomessa

Kuukauden viimeinen päivä on monelle tilipäivä, jolloin suunnataan kaupoille tekemään kuukauden välttämättömimmät suuremmat hankinnat, käydään parturissa ja vaatekaupoilla sekä nautitaan päivällisestä ulkona. Jopa taloudestaan tarkka kuluttaja innostuu shoppailemaan keskimääräistä enemmän palkkapäivän tienoilla.

Palkkapäivä tuo näkyvän piikin liikkeiden kävijämääriin sekä myynteihin ja ”palkkapäiväshoppailusta” voidaan puhua jo jonkinlaisena ilmiönä. Ruotsissa ”Lönedag shopping” on tunnettu käsite niin kuluttajille kuin kauppiaillekin; länsinaapurissamme ravintolat ja kauppakeskukset täyttyvät ihmisistä erityisesti palkkapäivän aikaan.

Kauppakeskus Forum Helsingissä on huomannut trendin rantautuneen myös Suomeen. Kauppakeskuksen liikkeiden ja ravintoloiden kävijämäärät kasvavat palkkapäivän jälkeisenä viikonloppuna keskimäärin 10 prosenttia suhteessa muihin viikonloppuihin.

Tuodakseen asiakkailleen lisäarvoa Forum järjestää joka kuukauden taitteessa Weekend Shopping -tapahtuman. Tarkoituksena on tarjota asiakkaille mahdollisuus tehdä edullisia ostoksia, nauttia hyvästä ruoasta ja viettää aikaa perheen ja ystävien kesken – kaikki ainekset hyvään viikonloppuun löytyvät saman katon alta.

– Me Forumissa haluamme panostaa elämyksellisyyteen, sillä näemme että kauppakeskukseen tullaan viihtymään, ei ainoastaan shoppailemaan. Meillä on laaja ravintolavalikoima, paljon muotia sekä sisustus- ja lastentuotteita. Olemme tehneet paljon työtä viihtyvyyden ja visuaalisuuden eteen, ja tulemme jatkamaan tällä tiellä. Weekend Shopping on yksi tapamme osoittaa, että ymmärrämme asiakkaitamme ja heidän tarpeitaan. Ostokokemus on entistä mukavampi, kun tarjouksien lisäksi on tarjolla kiinnostavaa ohjelmaa ja palveluja, kertoo Forumin kauppakeskuspäällikkö Lars Eklundh.

Seuraava Forum Weekend Shopping järjestetään 31.10.–2. 11. ja vastedes joka kuun vaihteessa.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää