Netflix: Narcos

Netflix jatkaa Orange Is the New Blackin viitoittamalla tiellä ja julkaisee jälleen omaa tuotantoa. Tositapahtumiin perustuva Narcos on kansainvälisesti odotettu draamasarja huumerkartellista. Maailmanlaajuinen ensi-ilta on 28.8.2015.

Vaikka kymmenosaisen sarjan ensimäinen kausi keskittyykin pahamaineisen huumeparoni Pablo Escobarin (Wagner Moura) nousuun, niin yhdysvaltalainen huumepoliisi Steve Murphy (Boyd Holbrook) luo tarinalle viitekehystä. Stevenin kerronnan myötä katsojalle avautuvat lainvalvojien, poliitikkojen ja siviilien roolit tapahtumien kulussa, ja miten nämä kaikki toimivat toistensa puolesta tai vastaan.

Kansainvälinen casting

Sarjan näytttelijät ovat valikoituneet useasta maasta, mikä onkin tarinan kannalta luontevaa. Pablo Escobarin roolia esittävä Wagner Moura (Elite Squad, Elysium), joutui muuntautumaan rooliinsa monin eri tavoin.

– En ollut itsestäänselvä valinta rooliin: olin varsin hoikka brasilialainen mies, joka ei puhunut espanjaa, kertoo Moura ja jatkaa:
– Mutta se on yksi niistä asioista, joista pidän Padilhassa (sarjan tuottajassa): hän on ennalta-arvaamaton. Ja olen tästä todella kiitollinen, sillä se vaatii paljon luottoa näyttelijää kohtaan tehdä kuten hän teki, valitsi minut tähän rooliin.

Jose Padilha työskenteli aiemmin Mouran kanssa Elite Squad -elokuvissaan. Hänestä roolivalinta oli luonnollinen:
– Mielestäni Wagner on yksi uskomattomimmista näyttelijöistä tässä maailmassa, piste, ja jatkaa:
– Ja kas kummaa, saman tien, kun Wagner oli kiinnittetty sarjaan, hän lensi Medellíniin ennen muita ja hakeutui opiskelemaan yliopistoon aikuisopiskelijana. Hän aloitti opinnot samasa paikassa jossa Pablo Escobar opiskeli, jotta hän oppisi oikeaa espanjaa, saisi oikean aksentin ja ymmärtäisi kulttuuria.

Kielen lisäksi Moura joutui myös nostattamaan painoaan runsaasti Escobarin roolia varten.

Boyd Holbrook (Gone Girl, Milk, Hatfields & McCoys) suoritti niin ikään jonkin verran taustatutkimusta Steven rooliin sekä lisäksi sai tavata miehen, johon hahmo perustui.

– Steve on yleisesti ottaen hieno mies, mutta mielestäni erittäin kunnioitettavaa hänessä on se, että hän meni itse leijonanluolaan, Holbrook kertoo. Narcosin alussa Steve Murphy työskentee Yhdysvalloissa, ja seuraa häntä, kun hän siirtyy Kolumbiaan vaimonsa (Joanna Christie) kanssa.

– Steve on aluksi hieman naivi, ainutlaatuinen amerikkalainen hahmo, joka ajattelee: ’Tämä on helppoa, menen Kolumbiaan kuin John Wayne’. Ja mitä hän alkaakin ymmärtämään, on miten paljon monimutkaisempaa se onkaan. On hyviä pahiksia, pahoja pahiksia ja harmaan alueen tyyppejä. Ja suoraan sanottuna, olemme loppujen lopuksi kaikki harmaan alueen tyyppejä, toteaa toinen sarjan tuottajista Eric Newman.

Sen lisäksi, että Holbrook nähdään esittämissään kohtauksissa, hän myös toimii kertojaäänenä läpi sarjan.

Pedro Pascal (Game of Thrones, The Adjustment Bureau, The Good Wife) esittää Steven partneria, Javier Peñaa. Javier auttaa Steveä asettauttumaan Kolumbiaan tämän muuttaessa sinne.

– Steve Murphy on saapuessaan kuin kala kuivalla maalla, Pascal sanoo, – Minä olen jo täällä. Minulla on etumatkaa. Puhun kieltä.

Draamasarja ammentaa aidoista lokaatioista ja henkilöistä hahmojen takana.

Sarja pyrkii realismiin arkistomateriaalin sekä autenttisten kuvauslokaatioiden avulla. Osa sarjasta onkin kuvattu Bogotassa, Medelliníssä sekä muissa Kolumbian osissa. Sarjan luvataan olevan yhdysvaltalaistuotannoksi poikkeuksellisesti kaksikielinen: Narcos kertoo tarinaansa sekä englanniksi että espanjaksi.

Ennen kuvauksia Holbrook ja Pascal lensivät Virginiaan tavatakseen ja ymmärtääkseen paremmin miehiä, joita he esittäisivät sarjassa.

Murphy kertoo näyttelijöiden vierailusta huumepoliisin kouluun Quanticossa Virginiassa: 
– He käyttivät päivän ampumaradalla, he menivät tietokoneohjatulle harjoitteluradalle, he harjoittelivat poliisikadettien kanssa hyökkäyksiä, he jopa menivät fyysiseen treeniin heidän kanssaan! Se oli hienoa! Murphy kertoi naurahtaen.

– On hämmästtyttävää miten hän muistuttaa minua. Yritin kertoa Pedrolle roolini aina tiedusteluun asti, poliisien auttamiseksi. Minusta tuntuu, että hän todella ymmärsi taustani. Tulimme hyvin toimeen, kertoo tosielämän Javier Peña.

Sarja on herättänyt kiinnostusta jo ennen julkaisua ja saamme pian nähdä tuleeko tästä yhtä suosittu vai suositumpi kuin vaikkapa Orange Is The New Blackista.

Karri

http://www.karriharju.com

Man Made Lifestylen perustaja ja monityömies nauttii hyvästä ruoasta, muotoilusta ja tyylistä sekä popkulttuurista. Päivätyön lifestyleviestintä vaihtuu vapaa-ajalla freelance-valokuvaamiseksi.

Lue lisää