Valokuvausharrastajan Bentley – Leica SL

Valokuvausharrastajalle, jolle kuvauskokemus saattaa olla jopa kuvia tärkeämpää, voi Leica SL olla juuri oikea valinta. Saksalaisen premium-kameravalmistajan uusin tulokas on peilitön täyden koon (35mm) järjestelmäkamera. Strategiset luvut ovat 24 megapikseliä, 11 kuvaa sekunnissa, 50000 ISO:n maksimiherkkyys sekä 4K-videointi 24 kuvan sekuntinopeudella. Monipuolisen työkalun tuominen keskelle markkinoita saattaa tuntua hiukan erikoiselta, sillä kyseessä on verrattain tavallisen tyyppinen kamera normaalisti nicheissä pitäytyvältä Leicalta.

Leica+SL_Leica+Vario-Elmarit-SL+24-90+ASPH_topTavallista ei kuitenkaan ole hinta. Suomessa SL-kamerarungon hinta asettuu 6900 euron tuntumaan. Mikäli rungon kaveriksi haluaa Vario-Elmarit-SL 24–90 mm f/2.8–4 ASPH. kittilinssin, kolisee kassakone vielä noin 4300 euroa ylimääräistä. Vastineeksi saa ainutlaatuisen kuvauskokemuksen, joka saattaa hyvinkin välittyä myös kuvissa, sillä Leica on melko onnistuneesti säilyttänyt oman lookkinsa myös digiaikana.

Leica SL + 24-90 edestäLeica SL takaa

Muut linssivaihtoehdot, mukaanlukien todennäköisesti maaginen Summilux-SL 1:1,4/50mm ASPH., saapuvat ensi vuoden aikana. Mikäli kaapista löytyy Leican muiden järjestelmien linssejä, kannattaa kamerarungon kaveriksi napata sovitin niitä varten.

Leican viimeistely tuntien SL on kamera, jota on yhtä suuri ilo pitää kädessä kuin sillä on kuvata. Vaikein valinta SL:n kohdalla onkin se, mikä olisi kameran arvoinen laukku…

 

https://www.youtube.com/watch?v=O8Mj67aY6X8

Aake

Mediatutkimuksen opiskelija, jonka päivät kuluvat valokuvia ottaessa ja tutkiessa. Vapaalla kiinnostavat eniten vimpaimet, videopelit ja vauhti.

Lue lisää