Batman v Superman: Dawn of Justice


Supersankarit lämmittelevät tulevia leffoja varten


Mitä saadaan aikaiseksi kun laitetaan kaksi puupökkelömäistä näyttelijää näyttelemään DCn kahta suurinta supersankaria? No kyllähän siitä ihan ok leffa tulee. Sitäpaitsi Wonder Woman pelastaa paljon. Tarina alkaa siitä mihin ohjaaja (Zack Snyder) jäi viimeksi, eli Man of Steel-leffaan.

Kansakunta (Amerikka) syyttää Supermania (Henry Cavill) siitä, että hän on ottanut itselleen jumalan aseman ja oikeuden omiin käsiinsä pelastaessaan ihmisiä ympäri maailmaa. Itse hän haluaisi vain olla toimittaja ja hyvä poikaystävä Lois Lanelle (Amy Adams) ja toki siinä sivussa tehdä urotöitä. Nyt hänen kuitenkin on kohdattava inkvisitio ja puolustettava itseään. Toisaalla Lex Luthor (Jesse Eisenberg) juonii omia rikollisia juoniaan Supermanin ja Batmanin (Ben Affleck) pään menoksi ja saadakseen nämä kilpasille keskenään. Ja Batmanilläkin on oma kauna hampaankolossa Supermania kohtaan.

Tällaista keitosta sitten pyöritellään kaksi ja puoli tuntia aikamoisella rytyytyksellä. Tämähän on itseasiassa vain pitkä prologi tuleville Justice League .elokuville. Jos ei tunne kyseistä sarjakuvaa, voi katsoja olla katsomossa hieman huuli pyöreänä, että miksi elokuvassa vilautetaan Vesimiestä, Kyborgia ja Salamaa. Ihmenainen (Gal Gadot) sentään saa isomman roolin tässä leffassa lasso heiluen. Tosin hänenkään menneisyydestä ei vielä paljoa valoteta.

Leffa ei ole niin huono kuin aluksi pelkäsin. Se on vain ylipitkä ja erittäin oudosti ohjattu. Ohjaaja painottaa elokuvan juonikuvioissa mielestäni ihan vääriä asioita ja ponnahtelee epämääräisesti kohtauksesta toiseen. Affleck ja Cavill ovat siis puisevia ja ainoa mitä rooleista jäi mieleen on yhteen puristetut hampaat irvessä.

Eisenberg on kamala ja huono, niinkuin aina. Nyt vielä kamalampi ja huonompi. Hän nimittäin lähtee rakentamaan Lex Luthorin hahmosta jotain sellaista Jokeri-tyyppistä mielipuolta. Ei yhtään hyvä. Muut näyttelijät vetävät sivuroolinsa vakaalla ammattitaidolla.

Tehosteet ja jopa 3D toimivat ihan jees. Musiikki on upeaa. Toimintakohtauksia olisi voinut lyhentää reilusti. Jos Batmanilla on vastassaan 25 vihollista, emme me halua katsoa kun hän kolkkaa 25 vihollista. Emme myöskään halua nähdä loputonta Batmobiililla kaahailua. Ideana lopun energiaa syövä örkki on tuttu jo sarjakuvista, mutta olisin halunnut nähdä jonkin muunlaisen otuksen, kuin Hulkin ja Alien Resurrection kummajaisen risteytyksen.

Kyllä tämän katsoi, hieman tunneköyhästi kylläkin. Varmasti herättää kiistelyä puolesta ja vastaan. Katsotaan sitten mitä tulevat leffat tuovat tullessaan.

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää