Milla Paloniemi – 112 osumaa : sarjakuvataiteilijan päiväkirja


Pelottavan omakohtainen ja paljastava


Kaikki Suomalaiset varmaan tietävät Kiroilevan siilin sarjakuvat, mutta nyt valotetaan millainen ihminen ja taiteilija on Paloniemi oikeassa elämässään. Ahdistunut, epävarma ja sopivan hullu tyyppihän sieltä Siilin takaa paljastuu.

Milla on purkanut elämänsä sarjakuvamuotoon päiväkirjassaan. Se on koottu suositusta En vaan osaa! Sarjakuvablogista. norpatti.sarjakuvablogit.com

Kirja on paksu ja sen lukeminen imaisee sisäänsä takuuvarmasti. Mutta samalla kun opimme asioita Millasta ja pääsemme hänen päänsä sisälle, tulee kuitenkin hieman epämukava ja likainen olo. Saako näin tehdä? Voiko toisen päiväkirjaa lukea? Ja silti sivut vain kääntyvät kuin itsestään, pakko nähdä miten tässä käy.

Milla kertoo opuksessa elämäänsä hurjan suoraan. On ihmissuhde draamaa, poikaystävän haluamista, oikean rakkauden löytymistä, alkoholin käyttöä, omaa epävarmuutta ja pään sisäisiä asioita.

Kirjassaan Milla myös valottaa putoamisonnettomuuttaan, mikä miltei vei hengen. Kertoo syömishäiriöstään ja ihmissuhde koukeroistaan. Rankkaa luettavaa.

Taide on ihailtavan vaihtelevaa. Milla nähdään monen näköisenä.

Välillä suttuista tuherrusta ja välillä melkein täydellisiä taideteoksia. Tekstiä on paljon ja lukemiseen menee aikaa. Varsinkin välillä tekstauksesta ei meinaa saada selvää, mutta silti siinä on juurikin oma viehätyksensä. Tunnustaapa Milla jopa välillä piirtäneensä päiväkirjaansa kännissä.

Reilun kolmekymppisen taiteilijan sielunmaisemaa on kivaa ja jännittävää seurata. Suosittelen kaikille, jotka haluavat ja uskaltavat toisen henkilökohtaista päiväkirjaa lukea.

Arktinen Banaani

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää