Batman Detective Comics: Neljäs osa: Raivo


Synkistelyt jatkuvat


Nyt jo neljänteen suomennettuun osaansa päässyt Batman Detective Comics on laadukasta luettavaa muiden osien tapaan.  Nyt kirjoittajaksi on vaihtunut pitkän linjan juonivelho John Layman. Kuvituksesta vastaavat nuori lupaus Kanadasta Jason Fabok ja paljon Judge Dreddiä kuvittanut brittipiirtäjä Andy Carke.

Tämä kirja alkaa tarinalla oudosta, ihmisiä lepakoiksi muuttavasta, salamannopeasti leviävästä epidemiasta Gothamin korttelissa nimeltä 900. Lepakkoteemalla jatketaan muutenkin koko paksun opuksen läpi, muutenkin siis kun vain Lepakkomiehen seikkaillessa. Nimittäin joku ihmislepakko tappaa Gothamin väkeä.

Ja kyllähän siellä Gothamissa tapetaan muutenkin porukkaa. Raivo niminen rikollinen nimittäin on päättänyt niitata koko Gothamin poliisivoimat.

Muissa tarinoissa nähdään Pingviinin ja Keisari pingviinin valtataistelua. Myös kasvoton mielipuoli nainen varastaa ihmisten identiteettejä ja Bruce Waynen entinen rakastettu Mio saapuu kaupunkiin kostoretkelle, sekä monta muutakin pahista.

Tykkään kovasti tästä Batman linjauksesta. Tarinat ovat oikeasti rankkoja, väkivaltaisia, tummuutta uhkuvia ja kertakaikkisen hyvin kirjoitettuja.

Myös taide on tasalaatuisen hyvää, vaikka kummallakin piirtäjällä on aivan omanlaisensa tyyli kuvittaa.

Hyvä hyvä. Näitä lisää.

Kirjoittaja: John Layman
Kuvittajat: Jason Fabok, Andy Clarke
Suomentaja: Petri Silas
RW kustannus

 

Gekko

Tampereen omaksensa havainnut mediaseksikäs persoona, joka osaa kritisoida, mutta kestää myös kritiikkiä, ja on aina valmis kokeilemaan uutta. Löytänyt kirjoittamisen riemun uudestaan. Rakastaa kutsuja VIP-tapahtumiin ja edukasta valkoviiniä.

Lue lisää